Volkswagen'in Yeni Konsepti, Hologram Görüntülerle Ses Sistemi Yönetebiliyor

11
4
2
1
0
Volkswagen, holografik görüntülerin kullanıldığı yeni bir konsept tasarımı paylaştı. Paylaşılan bu tasarım aracın bagaj bölümünde bulunuyor ve kullanıcıların müzik sistemlerini yönetmesi gibi amaçlarla kullanılabiliyor. Geliştirilmesi devam eden tasarımın ne zaman tamamlanacağı henüz belli değil.

Alman otomobil devi Volkswagen, fazlasıyla ilgi çeken bir konsept tasarım paylaştı. Paylaşılan bu konsept yapıda, Volkswagen Golf GTI'ın bagaj kısmında özelleştirilebilir, 3 boyutlu holografik görüntüleri verebilen bir ses sistemi vardı. Volkswagen tarafından yapılan açıklamalarda bu konsept tasarımın detayları tam olarak verilmedi ancak bu konsept tasarımın, araba sektörünü yakından takip edenler için büyük heyecan uyandıracağı düşünülüyor. İşte Volkswagen'in yeni konsept tasarımı;

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Volkswagen'in Bileşen Geliştirme Başkanı Mark Möller, yazılım algoritmalarının ve görsel teknoloji bileşenlerinin kullanıldığı kayan bir görüntü yarattıklarını söyleyerek, bu teknolojinin araçlarda görülmesi için hala biraz zamana ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Bu teknolojinin ayrıntılarına girmekten kaçınan Möller, bu projenin tescilli ve lisanslı olduğunu, şimdilik ticari bir sır olarak kalacağını ifade etti. Möller, kullanıcıların ne yapmak istediklerini anlayabilecek yapay zekaya sahip olacak olan bu sistemin, istenen komutları yerine getirebileceğini söyledi.

Hologram teknolojisinin kullanım açısından pratikliğinin düşük olduğu ve maliyetinin de fazlaca pahalı olduğu düşünüldüğünde, Volkswagen'in bu teknolojiyi ek donanım olarak sunacağını söylemek yanlış olmaz. Bakalım ilerleyen dönemlerde Volkswagen'in bu teknolojiyi nasıl pazarlayacak.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/vw-hologram-sound-system
11
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
2
1
0