WhatsApp'a Süresi Dolan Mesajları Otomatik Olarak Silme Özelliği Geliyor

27
14
6
4
1
Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp'ın, kullanıcıların uzun zamandır beklediği bir özelliği Android işletim sistemleri için test ettiği ortaya çıktı. 'Süresi dolan mesajlar' adı verilen yeni özellikle birlikte 1 haftayı dolduran mesajlar otomatik olarak silinebilecek.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma servisi WhatsApp Messenger, kullanıcıların birbiriyle sohbet etmesini kolaylaştıracak birçok farklı özelliğe sahip. Zaman geçtikçe yenilenmeye ve gelişmeye devam eden uygulama, gelen güncellemelerle kullanıcıların gizliliğini ve konforunu artıracak yeni özellikler sunuyor. Şimdiyse kullanıcıların uzun zamandır beklediği bir özelliğin uygulamaya ekleneceği söyleniyor.

WABetaInfo'ya göre WhatsApp'ın yeni özelliği, temel anlamda süresi geçen mesajların kendi kendine otomatik olarak silinmesi görevini yerine getirecek. 'Süresi dolan mesajlar' adı verilen bu özelliğin, şu anda Android platformunda test edildiği aktarılıyor.

WhatsApp, yeni özelliğiyle birlikte kullanıcıların gizlilik ve güvenliğini artırmayı hedefliyor:

whatsapp süresi dolan mesajlar

Günümüzün en popüler iletişim servislerinden WhatsApp, Signal ve Telegram gibi birçok rakip mesajlaşma servisiyle rekabet edebilmek için yeni özellikler test etmeye ve sunmaya devam ediyor. Test edilen bu özelliklerden bazıları güvenliğe odaklanırken, bazıları ise kullanıcıların uygulama deneyimini ve konforunu artırmayı hedef alıyor.

'Süresi dolan mesajlar' özelliğiyle ise şirket, kullanıcıların gizlilik ve güvenliğini artırmayı planlıyor. Signal ve Telegram'da halihazırda mevcut olan bu özellik, kullanıcıların tercihlerine bağlı olarak sohbetlerdeki mesajları birkaç saniye ila 1 hafta arasında otomatik olarak silinecek şekilde ayarlayabiliyor.

Bu noktada WhatsApp'a gelecek benzer özelliğin süre bakımından aynı esnekliği sağlaması beklenmiyor. WABetaInfo'ya göre süresi dolan mesajlar, sabit 1 haftalık sürenin ardından otomatik olarak silinecek. Ayrıca bu özellik, tüm sohbetler için kullanılabilir olacak ve sohbetin herhangi bir üyesi WhatsApp'ta bu ayarları uygulayabilecek. Ancak gruplar için bu özelliği yalnızca yöneticiler kullanabilecek.

WhatsApp'ın şu anda test edilen 'süresi dolan mesajlar' özelliğini tüm cihazlar için ne zaman yayınlayacağı bilinmiyor. Peki, siz WhatsApp'ın yeni özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2020/08/avoid-history-build-up-in-chats-whatsapp-tests-expiring-messages.html
27
14
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
27
14
6
4
1