Windows 10'un Yeni Büyük Güncellemesiyle Birlikte Gelen Özellikler Neler?

0
0
0
0
0
Microsoft, bugün düzenlediği basın toplantısıyla birlikte Windows 10 Creators güncellemesini ve güncellemenin detaylarını açıkladı.

Windows işletim sisteminin yaratıcısı Microsoft, bugün kendi ekosistemine yönelik ürün ve hizmetlerini tanıttığı basın toplantısında Windows 10'un yeni büyük güncellemesi olan Creators güncellemesini ve detaylarını duyurdu.

Genel olarak dijital platformlar için yaratıcı içerikler üreten insanlara yönelik ürünlere yer verilen basın toplantısının yazılım tarafını temsil eden Windows 10 Creators güncellemesi yıllar sonra yenilenmiş ve geliştirilmiş bir Paint programı, oyun canlı yayınlarını kolaylaştıran bir yazılım ve Android / Windows Phone telefonların Windows 10'a entegrasyonu gibi çeşitli yenilikleri barındırıyor.

Artık Paint ile yapılan görseller alay konusu olmayacak!

Bugünkü basın toplantısında Surface Studio isimli hepsi bir arada masaüstü bilgisayarını tanıtan Microsoft, bu bilgisayarında grafik tasarımcılar için bilgisayarın tablet moduna dikkat çekmişti. Bu tablet modunun vazgeçilmesi ise Paint 3D programı olacak.

Profesyonel çizimler konusunda daha nitelikli hale gelen Paint programı aynı zamanda 3 boyutlu nesneleri tarayarak bir model oluşturması gibi detaylarla birlikte 3 boyutlu içeriklerin oluşturulması konusunda da önemli özellikler içeriyor.

Telefonunuza gelen mesajlar bilgisayarınızda

Aynı zamanda yeni Windows 10 güncellemesi, Android ve Windows Phone telefonlarınızla Windows 10 bilgisayarınızın iyi bir şekilde entegre olmasını sağlıyor. Böylelikle bilgisayarınızı kullanırken telefonunuza gelen mesajları bilgisayarınızdan da yönetebilecek ve bunun yanı sıra diğer iletişim özelliklerinden de bazı noktalarda yararlanabileceksiniz ancak bu özellik -en azından şimdilik- iOS ve Mac cihazlar arasındaki kadar gelişmiş bir iletişim sağlayamayacak.

Karşınızdaki kişinin masaüstüne sticker gönderin

Yeni güncellemeyle birlikte kişilerim menüsü üzerinden Paint 3D'den kendi tasarladığınız ya da diğer hazır stickerları kişilerinize gönderebileceksiniz ve bu kişiler stickerlar gönderdiğiniz kişinin masaüstünde belirecek. Böylelikle eskiden MSN titreşimiyle yaptığımız gibi bilgisayardaki diğer kişinin dikkatini çekmeyi biraz daha farklı yöntemle olsa da başarabileceğiz.

Oyun canlı yayınları kolaylaşıyor

Windows 10'un yeni güncellemesi oyun yayını yapan kişileri sevindirecek yeni bir özelliği de beraberinde getiriyor. Windows 10 Creators güncellemesiyle birlikte eksta bir programa ihtiyaç duymadan bilgisayarınız üzerinden oyun canlı yayınları yapabileceksiniz.

Aynı zamanda Xbox ve Windows 10 masaüstü entegrasyonunun bir ürünü olarak Xbox platformundan da Twitch'te oyun canlı yayınları yapmak bu özellik sayesinde oldukça basitleşecek.

Ne zaman çıkıyor?

Genellikle dijital mecralarda içerik üreten kişilerin işini kolaylaştırarak bu kişileri Apple ekosisteminden Windows tarafına çekmek için önemli özellikleri barındıran Windows 10 Creators güncellemesi bir hafta içerisinde geliştiriciler için yayınlanacak. Güncellemenin kararlı versiyonu ise 2017 yılı içerisinde tüm kullanıcılara sunulacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0