Xbox Başkanı, The Elder Scrolls 6’nın Çıkış Tarihi Hakkında İpucu Verdi

20
6
2
1
1
Xbox Başkanı Phil Spencer, The Elder Scrolls serisinin yeni oyununun ne zaman çıkacağı hakkında ipucu verdi. Spencer’ın açıklamasına göre serinin hayranları biraz daha beklemek zorunda kalacak.

The Elder Scrolls, pek çok oyuncunun sevdiği ve saygı duyduğu bir RPG serisi. Özellikle son iki oyunu Oblivion ve Skyrim ile ismini iyice duyuran efsanevi seri, geçtiğimiz yıllarda Xbox tarafından satın alınan Bethesda tarafından geliştiriliyor.

E3 2018’de çok kısa bir fragman ile duyurulan The Elder Scrolls 6, pek çok RPG severin heyecanla beklediği oyunlar listesine girmeyi başarmıştı. Ancak o günden beri oyun hakkında neredeyse hiçbir duyuru ya da tanıtım yapılmadı.

Xbox yöneticisinden açıklama geldi

Xbox’ın başkanı olan Phil Spencer, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast’te popüler RPG serisinin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Spencer, yeni The Elder Scrolls oyunun Fable’dan önce çıkmayacağını söyledi. Spencer'ın bahsettiği Fable ise Microsoft Studios tarafından geliştirilen ve bir döneme damgasına vurmuş aksiyon-RPG türünde bir oyun. Bu oyunu geliştiren firma ise Forza Horizon serisinden tanıdığımız Playground Games. Anlaşılan o ki Xbox yetkilileri, Fable'ı önce çıkartarak bu seriyi sevenlere bir jest yapmak istiyor.

Fable’ın çıkış tarihi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da verdiği doğru bilgiler ve tahminleri ile ünlenmiş Jeff Grubb, oyunun 2023 yılında çıkmasını bekliyor. Grubb ayrıca 2023 yılında Avowed, Perfect Dark ve Hellblade 2’nin de çıkabileceği belirtti. Hellblade 2 ve Avowed da oyuncuların merakla beklediği yapımlar listesinde üst sıralarda.

The Elder Scrolls 6 hakkında uzun süredir bir bilgi yok

2018 yılında gösterilen kısa fragmanın ardından serinin yeni oyunuyla ilgili neredeyse hiç bilgi verilmedi. Serinin hayranları, 6. oyunun Skyrim’in batısındaki Hammerfell ülkesinde geçeceğini iddia etmişti. Hammerfell ise The Elder Scrolls serisinin 2. oyunu olan Daggerfall’un geçtiği ülkeydi.

Bethesda’nın geçtiğimiz yıl lisansını aldığı Redfall markasını gören oyuncular, 6. oyunun Hammerfall’da geçeceğine neredeyse emindi. Fakat Bethdesda, bu ismin Arcane Studios tarafından geliştirilen apayrı bir oyun için olduğunu söylediğinde pek çok kişi hayal kırıklığına uğramıştı. Bu oyun da geçtiğimiz E3'te Redfall ismiyle tanıtılmıştı.

Phil Spencer, oyunun Xbox’a özel olup olmayacağı hakkındaki soruları cevaplamaktan kaçındı. Oyun hakkında bilinen tek şey ise şu anda geliştirme aşamasında olduğu.

Kaynak : https://gamerant.com/phil-spencer-confirms-elder-scrolls-6-releasing-after-fable/
20
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
6
2
1
1