Xiaomi Telefonlar, 'Device Control' ile Bilgisayar Tarafından Kontrol Edilebilecek

35
7
1
0
0
Xiaomi Mi 10 Ultra'nın MIUI 12 beta sürümünde, "Device Control" isimli bir uygulamanın varlığı keşfedildi. Yapılan incelemelere göre bu uygulama, telefonla bilgisayarların entegrasyonunu sağlayacak ve kullanıcılara önemli kolaylıklar sunacak.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, son yıllarda akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olmayı başardı. Bunun bilincinde olarak kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için çalışan şirket, görünüşe göre Xiaomi telefonların bilgisayarlardan kontrol edilmesini sağlayacak bir uygulama üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu uygulama, büyük bir ihtimalle Huawei ve diğer akıllı telefon üreticilerinin entegrasyon uygulamaları gibi çalışacak.

Xiaomi'nin bir süre önce duyurduğu Mi 10 Ultra isimli amiral gemisi telefonu, teknik özellikleriyle kullanıcıları mest etti. Şirketin son arayüzü MIUI 12'nin Mi 10 Ultra'daki beta sürümünü inceleyen geliştiricilerse "Device Control" isimli bir uygulamanın varlığını keşfettiler. Bu uygulama, Xiaomi telefonların bilgisayarlarla entegrasyonunu sağlamak için tasarlanmış gibi görünüyor.

İşte Xiaomi'nin Device Control isimli uygulamasından bazı ekran görüntüleri

Xiaomi

XDA Developers isimli platformdaki geliştiriciler tarafından keşfedilen Device Control, tıpkı Samsung telefonlarla mükemmel bir uyum içerisinde kullanılabilen Windows 10'un "Telefonunuz" uygulaması gibi çalışıyor. Kullanıcılar, Device Control'ü kullanarak akıllı telefonlarını bilgisayarlarının ekranlarına yansıtabiliyorlar. Ayrıca bilgisayar ile Xiaomi telefonlar arasındaki dosya transferi, "sürükle bırak" yöntemiyle sağlanıyor.

Xiaomi

XDA'dan yapılan açıklamalara göre Device Control uygulaması şu an için sadece Mi Notebook Pro 15 2020 dizüstü bilgisayar ile Mi 10 Ultra arasında kullanılabiliyor. Ancak bu yazılımı keşfeden geliştiriciler, Device Control'ün ilerleyen dönemlerde çok daha fazla cihazda destek vereceğini söylüyorlar. Ayrıca bu yazılımın ekim ayında kararlı sürüm olarak karşımıza çıkabileceğini bildiren geliştiriciler, uygulamanın tüm işlevlerinin o zaman anlaşılabileceğini ifade ediyorlar.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/xiaomi-device-control-pc-1151556/
35
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
7
1
0
0