Türkiye'nin Yangınla Mücadelesinde Son Durum: 91 Yangın Kontrol Altına Alındı, 10 Yangın Devam Ediyor

66
17
2
1
0
Ülkemizde 31 ilde patlak veren yangınlarla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Pakdemirli, 91 yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli, yangınlarla ilgili detaylı bir tablo da paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde patlak veren yangınlar, tüm dünyada dikkat çekti. Pek çok ünlü isim ülkemiz için destek paylaşımları yaptı ve insanları sağduyulu olmaya davet etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz saatlerde Twitter hesabından bir tablo paylaşarak 28-31 Temmuz tarihleri arasında yaşanan yangınlarla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

91 yangın kontrol altında

Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Zaman zaman 40-50 derecelere çıkan hava sıcaklığına, düşük neme ve 50-60 kilometreden daha hızlı esen rüzgâra rağmen ormanın kahramanlarının yangınlarla mücadelesi canla başla sürüyor” diyerek bu yangınları söndüren itfaiyecilerimize ve vatandaşlarıma teşekkür mesajı gönderdi.

Ayrıca Pakdemirli’nin paylaştığı tabloya göre 91 yangın kontrol altına alındı. Yine aynı tabloya göre 3 tanesi Antalya’da, 2 tanesi Mersin’de, 4 tanesi Muğla’da ve 1 tanesi Uşak’ta olmak üzere 10 tane yangın hâlâ devam etmekte.

Vatandaşların zararları karşılanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınların devam ettiği Antalya’nın Manavgat ilçesindeki ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen tüm bölgelerin afet bölgesi ilan edildiğini ve bu bölgelere 50 milyon TL ödenek gönderildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade etmeyecek, her türlü zararlarını karşılayacağız” diyerek yangından etkilenen vatandaşlara devlet elinin uzatılacağını açıklamıştı.

Umuyoruz ki bu yangınlarda en kısa süre içerisinde kontrol altına alınır.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-57996552
66
17
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
66
17
2
1
0