Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Eğitim Haberleri ve İçerikleri

YÖK Başkanı, Yeni Dönemde Üniversitelerdeki Ders Sistemiyle İlgili Açıklama Yaptı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, önümüzdeki dönemde açılacak üniversitelerde, derslerin belirli bir orana kadar uzaktan yapılabileceğini söyledi. Üniversitelerdeki dersin yüzde 40 kadarının uzaktan eğitim yoluyla verilmesi gündemde.

YÖK Başkanı, Yeni Dönemde Üniversitelerdeki Ders Sistemiyle İlgili Açıklama Yaptı
Gürhan Kulaklı Gürhan Kulaklı /

Koronavirüs pandemisinin bilinmezlik yarattığı noktaların başında eğitim sektörü geliyor. Öğrencilerin okullara ne zaman başlayacağı konusunda hala net bir açıklama bulunmazken, en fazla bilinmeyen ise üniversitelerde geçerli. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde okulların 31 Ağustos’ta başlayacağını, ancak pandeminin gelişimine göre bunun farklılık gösterebileceğini söyledi. Yüksek Öğretim Kurumu ise hala üniversitelerin başlangıç tarihiyle ilgili net bir açıklamada bulunmadı.

Üniversitelerin ne zaman başlayacağı hala belli olmasa da eğitimin uzaktan eğitimle birlikte karma şekilde yapılabileceği açıklandı. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yaptığı açıklamaya göre üniversiteler, örgün programlarında yer alan derslerin yüzde 30’una kadarını uzaktan öğretim yoluyla verebilirler. Bununla birlikte bu orana yaklaşan üniversitenin bulunmadığını söyleyen Saraç; ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranının yüzde 40’a yükseltildiğini belirtti.

YÖK Başkanı, Yeni Dönemde Üniversitelerdeki Ders Sistemiyle İlgili Açıklama Yaptı

Dünyada da sıklıkla kullanılması planlanıyor

Üniversitelerdeki doluluk oranını azaltacağı düşünülen bu karma eğitim sistemi, şu sıralar pek çok ülkenin gündemi olmuş durumda. Gerektiği takdirde bu sisteme geçilebileceğini söyleyen Saraç, okulların açılmasıyla ilgili net bir açıklamada bulunmadı, ancak ortaya çıkan bilgilere göre üniversiteler geçen seneyle aynı dönemde açılacak.

Üniversitelerin açılmasıyla ilgili yeni bilgiler geldikçe sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz. Peki sizce üniversitede karma eğitim sistemi ne kadar yararlı olur? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

(8)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
M
Mustafa Tak 5 yıl önce
verimsiz oluyor ama yapacak bir şey yok gibi
C
Cem Şafak 5 yıl önce
VALLA VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ŞANSLI ÖĞRENCİ AZ VE KORDİNE ETMESİ KAMPÜS SEYRELTMESİ, BİNA VE SINIF BÜYÜKLÜKLERİ TARAFINDA AVANTAJLILAR YÖK YASAKLAMASSA VAKIFLAR AÇILIR. DEVLET ZORRR!
M
Mert Demirtaş 5 yıl önce
Hadi açtılar diyelim, 2000-3000 kişilik yurtlar (öğrenci odaların ve yemekhaneleri düşünün), amfi olmadığı halde mevcudu 60'ı geçen sınıflar var (kalabalığı düşünün). Nasıl koruyacağız kendimizi?
C
Cem Şafak 5 yıl önce
Devlet üniversiteleri sıkıntı!!