5
1
1
0
0

Fobito kanalımızda yeni serilerimizle sizlere mobil dünyanın ilgi çekici uygulamalarını anlatmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde "Melek Yüzlü Şeytan Uygulamalar" serimizi başlatmıştık. Kullanırken güzel ama siz farkında olmadan kişisel bilgilerinize erişebilen uygulamaları incelediğimiz video serimizin ikinci konuğu InstaFollowers uygulaması oldu.

Birçok kişi için sosyal medya hayatlarının büyük bir parçası haline gelmişken sosyal medyada nasıl bir performans gösterdiklerini görmek isteyenler çeşitli platformlara yöneliyor. Instagram kullanıcılarının yöneldiği bu uygulamalardan birisi olan InstaFollowers, sizi takibi bırakanları gösterdiğini iddia ediyor. Bizse yeni videomuzda uygulamanın taşıdığı riskleri sizlere anlattık.

Instagram hesabınızı riske atıyor olabilirsiniz:

Fotito

Uygulamadan kısaca bahsetmek gerekirse InstaFollowers, sizi kimin takip ettiğini veya takibi bıraktığını görmenizi sağlamakla sınırlı kalmıyor. Uygulama, bunların yanı sıra sizi kimin engellediğini, geri takip etmediğini ve yorum yaptığını gösteriyor, sosyal medya performansınızı da özet bir şekilde karşınıza çıkarıyor.

Kullanımı tamamen kullanıcının sorumluluğunda olan InstaFollowers, benzer çoğu uygulama gibi bazı riskler taşıyor. Uygulama, kullanıcılarından Instagram kullanıcı adlarını, telefon numaralarını ve e-posta adreslerini talep ediyor. Ayrıca uygulama üzerinden hesabınıza giriş yapabilmek için Instagram şifrenizi de uygulamaya göstermiş oluyorsunuz.

Fotito

Uygulamanın en büyük riski de buradan doğuyor. Uygulamanın hesabınızdaki mesajlara erişebildiğine veya sizin adınıza hareket ettiğine dair bir kanıt bulunmasa da siz şifrenizi girmiş olduğundan bunları yapabilme imkânına sahip. Ayrıca uygulamayı kullandığınızda arkadaşlarınızın hesapları da ifşa olma riski taşıyor. Sizle birlikte takip ettiğiniz kişilerin yaptığı paylaşımlar, hesapları gizli olsa bile ortaya çıkabilir.

Eğer sosyal medya hesabınızın detaylarını görmek için InstaFollowers veya benzer diğer uygulamalardan birini kullanıyorsanız, hesabınızın sizin bilginiz dışında aktif olup olmadığını anlamak için ufak bir ipucu bulunuyor. Bu ipucunu öğrenmek ve bu tarz uygulamalar hakkında fikir edinmek için yukarıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0