Yurt Dışından Yapılacak Alışverişlere 5 Ürün Sınırı Getirildi

417
22
17
7
5
İthalatı azaltmayı ve insanları yerli üreticiden alışverişe yönlendirmeyi amaçlayan hükümetten yeni bir hamle geldi. Bundan sonra kişiler, yurt dışından bir ayda en fazla 5 ürün sipariş edebilecek. Şirketler de en fazla 5 adet numune alabilecek.

Son dönemde ithalatın azaltılması, paranın yurt içinde kalması ve yerli tüketicinin de korunması amacıyla bazı düzenlemeler yapıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında alınan kararla, yurtdışından gelen 22 Euro altındaki ürünlere uygulanan vergi muafiyeti kaldırılmıştı. İthalat konusunda yeni alınan bir karar ile yurt dışından mektup ya da kargo yoluyla gelebilecek gönderilere kısıtlama geldi.

Bir kişi, bir ayda yurt dışından en fazla beş ürün satın alabilecek. Şirketler için de sipariş edilebilen numune sayısı 5 ile sınırlandırılacak. 

yurtdışından alışveriş

Resmi Gazete’de yayınlanan karar, kişisel eşya, önemli değeri olmayan eşya, numunelik eşya, kitap ve basılı yayın gibi alanları kapsıyor. Karar, 14 Temmuz’da yürürlüğe girecek. 

Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Aslan Kut, bu sınırlamanın ticari akışa olumsuz etki edeceğini söyleyerek sınırlama olmaması gerektiğini kaydetti. Kut ayrıca taleplerini yetkililere ileteceklerini de açıkladı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201907091039608854-yurt-disindan-en-fazla-5-urun-siparis-edilebilecek/
417
22
17
7
5
Emoji İle Tepki Ver
417
22
17
7
5