Yüzüklerin Efendisi Dizisi, Daha Fragmanı Görünmeden 5 Sezonluk Onayı Kaptı

56
21
2
2
1
Amazon, dizi dünyasının en büyük işini yapmak için kolları sıvadı. Şirketin rekor yatırımıyla hayata geçirilecek olan Yüzüklerin Efendisi dizisi merakla bekleniyor. Efsanevi roman ve film serisi, artık küçük ekranlara gelecek.

Geçtiğimiz yıl Amazon, Yüzüklerin Efendisi serisinin yazarı olan J. R. R. Tolkien’in mirasını Netflix ve HBO’dan satın alıp, yapım haklarının hepsini bir araya getirmek için kamyon yüküyle para harcadı. Önümüzdeki iki yıl içinde diziyi başlatmak için 250 milyon dolarlık harcama yapan Amazon, dizi tarihinin en büyük projesini hayata geçirmek üzere. 

Dizinin çekimleri için orijinal üçlemeyi beyaz perdeye aktaran Tolkien Estate, Trust ve New Line Cinema stüdyolarıyla çalışmaya başlayan Amazon, söylentilere göre dizide sinema filmlerinde gördüğümüz hikayeleri temel almayacak. Senaryo, Tolkien’in notlarından hareketle yazılıyor. Yani bu hikayeyi daha önce hiçbir yerde görmüş olmayacağız.

Hikayenin odağında ise Elrond, Rivendell ve Aragorn karakterlerinin olacağı söyleniyor. Büyük bir ihtimalle, filmlerdeki öne çıkışıyla tanıdığımız Aragorn’un gençliğine yolculuk yapacağız.

Yazar Tolkien’in elinde okuduğumuz ve izlediğimiz hikayelerden çok daha geniş bir zaman dilimine yayılan hikayeler olduğu biliniyor. Genç Aragorn’un Gondor’un kuruluşuna kadar süren yolcuğu ise bu hikayelerin en can alıcı kısmı olabilir. Aynı zamanda dokusu zengin olan bu hikayelerle, Orta Dünya’nın hiç bilinmeyen diyarlarına yolculuğa çıkmak mümkün olacaktır.

Peki Aragorn dışında geri dönecek karakterler kimler?

Açıkçası Gandalf’a hayat veren Ian McKellan’ın bu rolü tekrar oynamaya hevesli olması, akıllara dizi kahramanı olan bir gri Gandalf getiriyor. Hikayede Gandalf’ın 7000 yaşının üzerinde olması, McKellan’ın artan yaşına rağmen bu rolü tekrar üstlenebileceği anlamına geliyor. 

Dizinin 1 milyar doları aşkın bir bütçe ile hayata geçirileceği söyleniyor. Bu noktada, kendisine en yakın izlenebilir içeriğin Avengers Infinity War serisi olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sinema ayırt etmeden konuşmaya devam edeceksek, her iki sektörün Yüzüklerin Efendisi gibi bir projeyle birbirlerine çok yaklaşmaları söz konusu. 

Şu an için kulislerde Gandalf dışında bir başka karakterin adı geçmiyor. Bakalım önümüzdeki aylarda nasıl gelişmelere tanıklık edeceğiz.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/film/five-seasons-of-lord-of-the-rings-tv-show-confirmed/
56
21
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
56
21
2
2
1