Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekileceği Ülke Belli Oldu

31
7
5
4
3
Amazon’un Yüzükleri Efendisi dizisinin setini kuracağı ülke belli oldu. Yüzüklerin Efendisi filmlerinin ve Hobbit serisinin çekildiği Yeni Zelanda, Yüzüklerin Efendisi dizisine de ev sahibi yapacak.

Yeni Zelanda, Tolkien’in orta dünyasının ev sahibi haline gelmiş durumda. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisi, Yeni Zelanda’da çekilmişti. Amazon’un çekeceği Yüzüklerin Efendisi dizisine de Yeni Zelanda’nın ev sahipliği yapacağı kesinleşti. Dizinin sorumluları olan Patrick McKay ve JD Payne, yaptıkları açıklama ile dizinin çekimlerinin Yeni Zelanda’da yapılacağını söylediler. 

McKay ve Payne, yaptıkları basın açıklamasında dizinin prodüksiyonun başladığını, dizi setinin Yeni Zelanda’nın başkenti olan Auckland’de olacağını söylediler. Peter Jackson’ın yönetmen koltuğunda olduğu Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi filmleri, aynı ülkede fakat Wellington’da çekilmişti. Dizi sorumlularının Wellington yerine Auckland’i seçmiş olmaları ilginç görünüyor.

Yüzüklerin Efendisi

Patrick McKay ve JD Payne, yaptıkları basın açıklamasında, “Orta Dünyanın ilkel güzelliğini hayata geçirebileceğimiz bir yer ararken el değmemiş kıyıları, ormanları ve dağları ile görkemli bir yer gerektiğini biliyorduk. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi hikayelerine dayanan dizimiz için Yeni Zelanda’yı resmen  onayladığımız için mutluyuz. Bu setin kurulması öncesi aşamada bizi destekledikleri için Yeni Zelanda hükümeti ve özellikle Auckland halkına minnettarız. Bizleri memnuniyetle karşıladılar ve misafirperverlikleri bizi şimdiden evde hissettirdi. Önümüzdeki yıllarda bu ortaklığı derinleştirmeyi dört gözle bekliyoruz” dediler. 

Yüzüklerin Efendisi’nin dizisinin Yeni Zelanda dışında başka bir yerde çekilecek olması hikayenin takipçileri açısından şaşırtıcı olurdu. Peter Jackson ve ekibi daha önceki filmlerde, Yeni Zelanda’nın harika doğasını kullanarak, Orta Dünya’yı mükemmel bir şekilde ortaya çıkarmışlardı. 

Kaynak : https://www.slashfilm.com/amazons-lord-of-the-rings-filming-new-zealand/
31
7
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
31
7
5
4
3