40 Milyon Dolara Mal Olacak Dünyanın İlk Kafa Nakli Nasıl Yapılacak?

3
2
1
1
1
40 Milyon Dolara Mal Olacak Dünyanın İlk Kafa Nakli Nasıl Yapılacak?
Tekerlekli sandalyede yaşayan Rus bilgisayar mühendisi Valeri Spiridinov, önümüzdeki yıl dünyanın ilk kafa nakli operasyonunun yapılacağı hasta olacak.

İtalyan cerrah Sergio Canavero, 2017’de dünyanın ilk kafa nakli operasyonunu gerçekleştirecek. 40 milyon dolar maliyetle yapılacak operasyonun başrolünde ise Rus bilgisayar mühendisi Valeri Spiridinov bulunuyor. Peki bu işlem, hangi süreçlerden geçilerek uygulanacak?

Öncelikle ölen yeni bir insanın vücudu ve nakil yapılacak hastanın kafası, beyin hücrelerinin ölmemesi için soğutulacak. Daha sonra alıcı (Valeri Spiridinov) ve ölen kişinin boyunları, ciddi bir cerrahi müdahale ile kesilecek ve ölen kişinin omuriliği, dikkatli bir şekilde alıcı hastanın vücuduna yerleştirilecek. Polietilin glikol kullanılarak omuriliğin vücuda tam olarak oturtulması sağlanacak ve damarlar, sinirlerle birlikte vücuda bağlanacak. Spiridinov, birkaç hafta komada tutularak omuriliğin vücuduna iyice yerleşmesi sağlanacak.

Bu işlemler bittikten sonra Spiridinov artık sağlıklı bir bedene sahip olacak fakat yine de sıkıntılar tam olarak bitmiş sayılmayacak. Çünkü daha önce bedeniyle hiç yürümemiş, ellerini kullanmamış hatta su içmek için bardak bile tutmamış Rus mühendisin beyni, tüm bu reaksiyonları algılama konusunda sıkıntı yaşayabilir. Bu sebeple de kendisi için hazırlanan özel bir sanal gerçeklik programı ile 6 ay boyunca eğitime tabii tutulacak.

Ameliyatın gerçekleştirileceği tarih tam olarak belli değil fakat bir aksilik çıkmazsa 2017’nin ikinci yarısında yapılabileceği tahmin ediliyor.

3
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
1