Trendyol’u Satın Alacak Alibaba, Türkiye’ye 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

35
24
8
8
6
Türkiye’nin önde gelen e-ticaret şirketlerinden olan Trendyol, bir süre önce Çin’in perakende devi Alibaba.com tarafından teklif almıştı. Alibaba’nın Başkanı Michael Evans, bu girişimin ardından Türkiye’ye 1 milyar dolar yatırım gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ülkemizin e-ticaret devleri, dünyanın aynı alanda lider şirketleri tarafından satın alınıyor. Bu satın alma girişimleri arasında Gittigidiyor.com ile e-Bay ilişkisi de var. Amazon’un da doğrudan ülkemiz pazarına girişiyle birlikte Türkiye’deki e-ticaret savaşı, küresel devlerin savaşına dönecek. 

Bir başka yerli e-ticaret şirketi olan Trendyol’u satın almak üzere olan Çin’in en büyük şirketlerinden Alibaba.com, sözleşmanın detaylarını açıkladı. Çin’de düzenlenen bir basın toplantısında verilen detaylara göre Başkan Michael Evans, Avrupa Yatırım Bankası ve ABD merkezli bir fon desteğiyle Trendyol’un %75’lik hissesini satın alacaklarını duyurdu.

Tüm bu işlemler dahilinde Evans, Türkiye’ye yapılacak yatırımın 1 milyar doları bulacağını iletti. Söz konusu tutar, Türkiye’nin bugüne kadar e-ticaret sektöründe aldığı en büyük yatırım olacak.

Bundan 3 yıl önce Nevzat Aydın’ın bir girişimi olan Yemeksepeti.com, Alman devi Delivery Hero tarafından 589 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı. Rekor anlaşma, hala bu satın alma işleminin elinde bulunuyor.

35
24
8
8
6
Emoji İle Tepki Ver
35
24
8
8
6