Altay Tankı'nın Güç Grubu İçin BMC ile Sözleşme İmzalandı

48
6
4
2
1
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Altay Tankı'na güç grubu geliştirilmesi ve entegre edilmesi için BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme imzaladı.

Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi Sözleşmesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ arasında imzalandı. Müsteşarlık yerleşkesinde gerçekleştirilen imza törenine SSM adına Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir katılırken, BMC adına da Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak katıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ALTAY Ana Muharebe Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi Sözleşmesi, yurt içi tüm imkanlar kullanılarak tankın tasarımını, geliştirilmesini, prototip üretimini, testleri, kalifikasyonu ve donanımların ALTAY Tankı’na entegrasyonunu kapıyor.

Söz konusu proje kalsamında 1500 beygir gücünde bir motor, çapraz tahrikli transmisyon, soğutma paketi ve ilgili alt sistemlerden oluşan güç grubu geliştirileceği belirtilen açıklamada, ‘’Yerli olarak geliştirilecek güç grubunun test ve kalifikasyon faaliyetleri proje kapsamında kurulacak test merkezinde yürütülecek. Bu proje kapsamında geliştirilecek ve oluşturulacak fikri ve sınai mülkiyet hakları SSM’ye ait olacak.’’ bilgisi de paylaşıldı.

250 adet Altay tankının seri üretimi ve  tanka güç grubu geliştirilmesi için BMC ile sözleşme görüşmelerine başlanacağını 24 Nisan’da duyuran Savunma Sanayii Müsteşarlığı, güç grubu geliştirilmesi için sözleşme imzalanmış olmasına karşın seri üretim için görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

48
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
48
6
4
2
1