Futbol Maçlarındaki Derbi Heyecanı Bu Yıl E-Spora Taşınacak

0
0
0
0
0
Futbol Maçlarındaki Derbi Heyecanı Bu Yıl E-Spora Taşınacak
Bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de E-Spor camiasına adım atmasıyla birlikte Türkiye'de elektronik sporların daha da gelişmesi ve yaygınlaşması için büyük bir fırsat doğdu.

Beşiktaş Türkiye'de e-spor camiasına katılan ilk köklü spor kulübü olurken geçtiğimiz günlerde 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından yapılan resmi açıklamada SuperMassive TNG takımının 1907 Fenerbahçe adıyla sahaya çıkacağı açıklanmış ve bugün de Galatasaray resmi olarak Victorious Ace takımının Galatasaray E-Spor olarak yoluna devam edeceğini açıklamıştı. Böylelikle Türkiye'de üç büyükler E-spor dünyasına dahil olmuş oldu.

Dünya genelinde E-spor önemli bir boyuta ulaşsa da ülkemizde de hızla gelişmeye devam ederken özellikle köklü spor kulüplerinin E-spor dünyasına girmesi ülkemizde E-sporun gelişmesi için tahmin edilenden daha büyük önem taşıyor. Açıkçası diğer ülkelerle kıyasladığımızda Türkiye, E-sporun en hızlı yükselişe geçtiği ülkelerin başında geliyor.

Ancak köklü kulüpler bazen beklenen başarıyı yakalayamıyor

Elbette Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi önemli kulüplerin E-spor dünyasına katılması önemli bir nokta ancak bu kulüplerin köklü ve sportif anlamda başarılı olmaları E-spor liginde de lider olacağı anlamına gelmiyor. Dark Passage, SuperMassive ve HWA gibi E-spor odaklı kulüpler dijital dünyayı daha yakından tanıyarak hem maddi hem de manevi desteklerle köklü kulüplerin E-spor takımlarını kolaylıkla mağlup edebiliyor bu nedenle aslında Galatasaray ya da Fenerbahçe'nin bu yıl E-spor dünyasına girmesi, Türkiye şampiyonu olacağını direkt olarak kanıtlamıyor.

Ancak E-spor dünyasına yeni katılan kulüplerin geçmiş takımlarına baktığımızda karşılaşmalar beklenenden çok daha çekişmeli geçecek. Böylelikle E-spor severler Fenerbahçe - Galatasaray derbisini artık League of Legends gibi oyunlarda da izleyebilecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0