Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Call of Duty ve Birçok Popüler Oyun İçin Çağrı: "Oynama, Oynatma!"

4
2
1
0
0
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Call of Duty ve Birçok Popüler Oyun İçin Çağrı: "Oynama, Oynatma!"
Gençlik ve Spor Bakanlığı, içerisinde Call of Duty, Devil May Cry, Guitar Hero, Resident Evil gibi yapımların olduğu birçok oyuna İslam Karşıtlığı sebebiyle "oynamayın" uyarısı geldi.

Son dönemde ciddi oranda konuşulmaya başlanan popüler oyunlardaki İslam ve Türk karşıtlığı konusunda bir çalışma başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı, buradan ulaşabileceğiniz gibi Oyunlarda İslamofobi isimli bir internet sitesi açtı. İçlerinde Call of Duty'nin bile olduğu birçok oyuna "Oynama, oynatma!" diyerek İslam karşıtlığına duruş sergilediğini iddia eden Bakanlık, bu noktada aynı site üzerinden İslamofobik öğeler içeren oyunları da şikayet edebileceğiniz bir yapı kurmuş.

Sırasıyla; Guitar Hero, Devil May Cry, Resident Evil, Call of Duty, Ayo Dance, Minarett Attack, Bomb Gazze, Clive Barker's Undying, Pacman, Muslim Massacre, Zack & Wiki, Serious Sam ve Hitman yapımlarına karşı savaş açan bakanlık, aşağıdan görebileceğiniz gibi daha önce Bakan Akif Çağatay Kılıç  tarafından listelenmiş oyunların olması dikkat çekiyor.

Ancak, daha önce Bakan Kılıç'ın açıkladığı oyunlar ile siteyi karşılaştırdığımızda ise Counter Strike'ın sitede olmaması dikkat çekiyor. Acaba bakanlık oyunun ülkede büyük popülerite yakalaması ile İslam ve Türk karşıtı öğelerin kaldırılmış olması sebebiyle mi böyle bir adım attı bilemiyoruz. Ancak zaman geçtikçe bu tarz yapımların yasaklanabileceğini ve gelecek olan yapımlarda İslam veya Türk karşıtı öğelerin olması halinde sorunlar olabileceğini görüyoruz.

Tabii bu durum da akla "Acaba Battlefield 1 de yasaklanacak mı?" sorusunu akıllara getiriyor. Ancak, böyle giderse yasaklanacak gibi duruyor.

GÜNCELLEME: Bazı arkadaşlar "GSB ile bir alakası yok, sitede de gözükmüyor" şeklinde haklı tepkiler vermiş. Biz de Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın ilgili tweetini eklemek istedik ki kafalarda soru işareti kalmasın;

4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0