İngiltere, Oyun Bağımlılığıyla Mücadele Etmek İçin Tedavi Merkezleri Açıyor

22
8
2
2
1
İnternet ve oyun bağımlılığı, artan kullanıcı sayısı ve düşen yaş sınırı ile son yıllarda oldukça artmış durumdaydı.

İnternet kullanımı ve özellikle oyunlar, erişim imkanlarının kolaylaşması ve yaygınlaşması ile bağımlılık derecesinde sorunlara sebebiyet vermeye başlamıştı. Temelde bilinçli bir kullanıcı için tehlike olmasa da özellikle gelişim çağındaki çocuklarda gözlemlenen durum, Dünya Sağlık Örgütü ve pek çok kurum tarafından, bağımlılık olarak değerlendirilmiş ve tedavi edilmesini savunulmuştu.

Sonrasında ise geçtiğimiz haftalarda, internet ve oyun bağımlılığı psikolojik bir hastalık olarak kabul edilmişti ve konu hakkında çalışmaların sayısı da hızla artmaya başladı. Son olarak İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi, ailelere oyun ve internet bağımlılığı konusunda yardım edecek bir tedavi ve araştırma merkezi açılacağını duyurdu.

Oyun bağımlılığı değerlendirilmesi üç maddede yapılıyor;

  • Oyun oynama durumu üzerinde (yoğunluk, süre, sonlandırma) kontrol bozukluğu.
  • Oyun oynamanın sosyal yaşam ve temel ihtiyaçlardan öncelikli hale gelmesi.
  • Olumsuz etkiler görülmesine rağmen alışkanlığın devam etmesi.

Tüm bu davranışların; kişisel, aile, sosyal, eğitimsel, mesleki veya diğer önemli alanlarda pek çok zararlı etkisi olduğu savunuluyor ve bağımlı kişinin geerekli desteği alarak bu problemi çözmesi tavsiye ediliyor.

Kliniğin kurucusu psikiyatrist Henrietta Bowden-Jones, oyun bağımlılığının büyük bir sorun olduğunu ve nihayet dünya bunu fark ettiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2018-06-23-nhs-to-fund-its-first-internet-addiction-clinic
22
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
8
2
2
1