Karar Meclisten Geçti: İstanbul'un Hollywood'u Olacak Film Platosu Kuruluyor

107
12
9
7
1
Türk sinemasının belki de yüksek bütçeli yapımlar çıkaramamasının önündeki büyün engellerden biri kalkmak üzere. Üçüncü Havalimanı ile Şile arasında kalan 3 köy film platosu olacak.

Bildiğiniz gibi ülkemizin Cem Yılmaz gibi önemli film yapımcıları, ciddi dekor ve geniş alan gerektiren filmler için genelde kırsal alanlarda kendi platolarını kurmak durumunda kalıyorlar. Yahşi Batı, A.R.O.G. gibi filmlerin kamera arkalarını izlediyseniz, ne demek istediğimizi anlamışsınızdır.

Yüksek bütçeli bir filmin çekimleri 1 yıla kadar sürebiliyorken bu süreci neredeyse tamamen sette geçiren bir ekibin rahat etmesi de çok önemli. Çeşitli dinlenme olanakları ve rahat çalışma şartları demek, uzun vadede çok daha kaliteli yapımlar ve endüstriyelleşmiş bir Türk sineması demek. Bu bağlamda atılan yeni bir adım var: İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Eyüp Belediyesi tarafından getirilen plato projesine yeşil ışık yaktı.

Şu an için İstanbul'da kurulacak platonun gerçekleşmesi yönündeki tek çekince trafik sorununa neden olup olmayacağı. Gerekli adımlar atıldığında Karadeniz kıyısında yer alan Ağaçlı, Çiftalan ve Odayeri köylerinin bulunduğu alan Türkiye'nin Hollywood'u olacak.

107
12
9
7
1
Emoji İle Tepki Ver
107
12
9
7
1