Artık Yeter: TV'den Telefon Siparişi Verdi, Kutudan Salatalık ve Muz Çıktı!

5
2
1
1
0
Artık Yeter: TV'den Telefon Siparişi Verdi, Kutudan Salatalık ve Muz Çıktı!
Çorum'dan yaşayan bir adam televizyondan izlediği telefonu sipariş etti, adama telefon yerine salatalık ve muz gönderildi!

Bazı televizyon kanallarında yayınlanan saçma sapan reklamlarla insanlar kandırılarak düşük ücretlerle bir akıllı telefon sahibi olacağını sanıyor ancak TV kanallarında reklam yapan dolandırıcılar, insanların iyi niyetinden faydalanarak insanları dolandırıyor.

Daha önce sipariş edilen telefon kutusundan hıyar çıktı gibi haberlerle pekçok kez karşılaşmıştık, benzeri bir olay yine yaşandı. Çorum'da yaşayan 31 yaşındaki Lütfü Turalı, televizyonda izlediği tele-satış üzerine 140TL değerinde bir telefon sipariş etti. Kargosu kapısına geldiğinde heyecanla telefon geldi diye kutuyu açtı ama kutunun içinde bir telefon değil, salatalık ve muz vardı.

İHA'nın haberine göre dolandırılan Lütfü Turalı 3 yıl önce yine benzeri bir şekilde dolandırılmış ve telefon kutusunu açtığında salatalık ve muzla karşılaşmıştı. Ardından bu sefer arkadaşına gerçek telefon gönderildiğini söyleyen Turalı, kendisi de gerçek bir telefon beklese de yine dolandırıldı.

Bu tarz haberlerle yıllardır karşılaşıyoruz ancak ilgili kurumlar hala olaya el atmış değil! En basit hatada bile yayıncılar RTÜK'ten ceza yerken televizyon kanallarında bu tür dolandırıcılıkların önüne geçilmemesi büyük bir sorun. Acilen bu tarz yayınların cezalandırılması gerekiyor.

5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0