Tesla, Kar Elde Edebilmek İçin Çalışanlarını İşten Çıkarmaya Başladı

26
4
2
2
1
Bizzat şirket CEO'su Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla, şirketin iş gücünün %9'una tekabül edecek büyüklükte çalışanını işten çıkaracak.

Bir türlü düzenli olarak kar eden bir şirket olmayı başaramayan Tesla, iş gücünü %9 azaltmaya karar verdi. Konunun Bloomberg tarafından ortaya çıkarılmasının ardından şirketin CEO’su konumunda bulunan Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir duyuru notu paylaştı.

Musk’ın açıklamasına göre söz konusu işten çıkarmalar Model 3 üretimini etkilemeyecek. İş gücünün azaltılmasındaki en önemli neden ise maliyetleri azaltarak şirketin kara geçebilmesini sağlamak. 15 yıl önce kurulan Tesla, o günden bu yana hiçbir zaman kara geçmeyi başaramadı.

‘’Karlılık kesinlikle bizi motive eden şey değil.’’ diyen Musk, misyonlarının dünyayı yenilenebilir enerji kaynaklarına adapte etmek olduğunu söylerken, ‘’Bizi motive eden şey dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi ve temiz enerji misyonumuz. Ancak bu hedefimizi sürdürülebilir bir karlılığa ulaşmadan gerçekleştiremeyiz.’’ dedi.

Musk’ın açıklamasına göre işten çıkarılacak çalışanlar bu hafta bilgilendirilecek. Musk ayrıca işten çıkarılacak çalışanlara önemli bir ücret ve hisse verileceğini de sözlerine ekledi. Tesla’nın konutlar için güneş enerji panelleri sattığı Home Depot programı da sonlandırıldı. Bu küçülmenin ilerleyen süreçte Tesla’yı nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/tesla-laying-off-9-percent-of-workforce/
26
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
4
2
2
1