430 Metre Yüksekliğinde Dünyanın En Uzun Cam Köprüsü Açıldı

0
0
0
0
0
430 Metre Yüksekliğinde Dünyanın En Uzun Cam Köprüsü Açıldı
Dünyanın en uzun cam köprüsü Çin'de açıldı. Yaklaşık 430 metre yüksekten yeri görerek yürümek ise çok kolay değil.

Yükseklik korkusu olanların asla geçemeyeceği cam köprü Çin Halk Cumhuriyeti'nde açıldı. Turistik bir yer olan Zhangjiajie Grand Canyon’da kullanıma giren köprü hem uzunluğu hem de yüksekliğiyle görenleri korkutuyor.

Yerden 430 metre yüksekliğindeki köprünün tamamen camdan olması hem heyecan hem de esşiz bir manzara sunuyor. 300 metre boyunca kanyonu olduğu gibi izleyerek ilerleyebildiğiniz köprüde sanki havada yürüyormuş hissine kapılmamak elde değil. Yükseklik korkusu olanlar için işler de tam bu noktada tıkanıyor çünkü camdan imal edilen köprüde ayağınızı bastığınız yer şeffaf. Sağınız solunuz da uçurum olduğuna göre “bu köprüyü geçmek için yürek yemiş olmak lazım” cümlesi bir anda anlam kazanıyor.

Tüm bu korkulara rağmen köprü inanılmaz derecede sağlam. 6 metre genişiliğindeki köprü yolundan aynı anda en fazla 800 kişinin geçmesine izin veriliyor. Cam üzerinde yapılan dayanıklılık testlerini ise videoda görebilirsiniz. Balyoz ile yüzlerce kez darbe vurulmasına rağmen çatlayan camın yarattığı heyecandan başka herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. İçinde 5 yetişkin insan taşıyan bir Volvo 4x4’ün köprü üzerinden geçmesi de sağlamlık testleri arasında. Şahsen yüksekten pek hoşlanmasam da bu köprüden geçme şansım olsa bir dakika düşünmeden geçerim. Çünkü hem manzara harika, hem de bilime güveniyorum.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0