Yeni Örümcek Adam Filmindeki Bir Sahne, Daha 14 Yaşındaki Bu Çocuk Tarafından Yapıldı!

38
5
4
3
1
14 yaşındaki bir animatör, Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş'in fragmanını LEGO karakterleriyle yeniden oluşturmuştu. Sosyal medyada viral olan genç, filme de dahil oldu.

Sony’nin 2018’de yayınladığı Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde animasyon filmi, kendisine has stili ve eğlenceli dünyasıya büyük beğeni toplamayı başarmıştı. Serinin devam filmi Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş de vizyona girdiği gibi neredeyse tüm izleyenlerin beğenisini topladı.

Fakat film hakkında bir detay sonradan paylaşıldı. Sony, bu büyük filmde 14 yaşındaki bir gencin hazırladığı animasyonlara da yer verdi. Preston Mutanga adlı bu genç, New York Times'a kendi hikâyesini anlattı.

14 yaşındaki gencin filmde yer verilen animasyonu:

Filmdeki animasyonları okul çıkışlarında ve tatil günlerinde yapmış!

preston mutanga

Mutanga, filmde yer verilen yukarıdaki kesiti Sony'nin kendisiyle iletişime geçmesinin ardından birkaç hafta içinde tamamlayabildi. Bahar tatilleri ve okuldan eve gidip ev ödevlerini tamamladıktan sonra kalan zamanını bu kesite harcadı.

Tüm bu süreçte ortaya koyduğu işleri de The Lego Movie'nin yönetmeni ve filmin yazar ve prodüktörü olan Christopher Miller ile değerlendirdi.

Animasyonla nasıl tanışmış?

Genç, animasyonla tanıştığı tam zamanı belirtmese de hikâyesini şu şekilde paylaştı:

"Babam bana Blender denen şu 3D yazılımı gösterdi ve o an bağımlısı oldum. Bir şeyler öğrenmek için çok YouTube videosu izledim."

Babası, çocuğunun daha hızlı render alabilmesi için daha iyi bir bilgisayar toplamış:

IMAX'te vizyona girecek bir film için 20 saniyelik bir kesidin çıktısını almak, orta-üst segmentteki bilgisayarlar için günleri aşkın süre alabiliyor. Fakat oğlunu 3D dünyayla tanıştıran baba Theodore Mutanga, çıktının daha hızlı alınabilmesi için teklifin gelmesiyle birlikte yeni bir bilgisayar toplamış.

Tabii tüm bunlar bir anda olmadı. Genç, adını daha önce yaptığı ve orijinal fragmanı LEGO evrenine taşıdığı bu videoyla duyurdu:

Pan's Labyrinth ve Shape of Water gibi filmlerin arkasındaki ödüllü yönetmen Guillermo Del Toro da bu videoyu takdir edenler arasındaydı. Del Toro, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda video hakkında "BAYILDIM!" ifadelerini kullanmıştı.

Yukarıda gördüğümüz bu fragman içinse babasının eski bilgisayarını kullanmış. Bu projesi, gencin adını duyurmasına da büyük bir yardımcı oldu.

Sony'nin gençle iletişime geçmesine de bu fragman aracı oldu:

Bu fragmanını sosyal medyada viral olmasıyla elbette Sony'de ve filmde çalışan pek çok isim de 14 yaşındaki gencin yaptığı işi gördü. Hatta Miller'a göre dünyanın en iyi animatörleri bile yapılan iş ve çocuğun yaşı arasındaki bağlantıya şaşırdı.

Mutanga'nın projeye dahil olması da böyle başladı. Ancak Sony ekibi çocuğa ve ailesine ulaşmaya çalışsa da ilk etapta aile, bu durumdan şüphe duydu. Zira oğullarının YouTube kanalı viral paylaşımın ardından ele geçirilmişti.

Fakat aile, LinkedIn üzerinden Sony Pictures'ta çalışan Patrick O'Keefe ile iletişime geçtiğinde teklifin gerçek olduğunu öğrendi. Hemen ardından yeni bir bilgisayar toplandı ve Preston, animasyonu hazırlamaya başladı.

38
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
38
5
4
3
1