2017’de Hepimizin Burnundan Getirmesi Beklenen Büyük Siber Tehditler!

0
0
0
0
0
2017’de Hepimizin Burnundan Getirmesi Beklenen Büyük Siber Tehditler!
Fortinet’e göre 2017 yılında ünlü isimlere ve siyasetçilere ve eş zamanlı olarak birçok kişiye fidye yazılımlarla saldırılar yapılacak.

Teknoloji her geçen gün akıllanıyor, buna karşılık siber saldırılar da standart ve farklı formlarda karşımıza çıkabiliyor. Özellikle 2017 yılında ‘insan benzeri’ zararlı yazılımların ortaya çıkması bekleniyor. Bu yazılımlar, saldırıların etkisini artırmak için kendilerini o ana göre uyarlamayı hedefliyorlar. Şimdi başlıklar halinde bu saldırılara ve sonuçlarının neler olacağına bir bakalım:

Nesnelerin İnterneti üreticileri, güvenlik açıklarından sorumlu tutulacaklar

Nesnelerin İnterneti teknolojisiyle geliştirilen ürünler eğer iyi bir koruma sistemine sahip olmazlarsa dijital ekonomiye olan etkisi çok yıkıcı boyutlarda olabilir, tüketiciler de güvenlik korkusu nedeniyle bu ürünleri almakta tereddüt edebilirler.

20 milyar Nesnelerin İnterneti cihazı, bulutlara yapılan saldırılar arasında en zayıf halka

Bulut güvenliğini tehdit eden en önemli unsur teknolojinin yapısı değil, bu kaynaklara uzaktan erişim sağlayan milyonlarca cihazdır. Bu sebeple kullanıcıların cihazlarındaki açıklar, bulut servis sağlayıcılarının çok daha fazla siber saldırıya maruz kalmasına sebep olacaktır.

Akıllı şehirlere saldırılar daha da artış gösterecek

2017’de otomasyon ve yönetim sistemleri, sayıları arttıkça kötü niyetli kişilerin de hedeflerinde olacaklar. Özellikle kamu hizmetlerinde kullanılan entegre sistemlerinden tek bir tanesinin dahi saldırıya uğraması, ortaya ciddi sorunların çıkmasına sebep olabilir.

Fidye yazılımlar daha da agresifleşecek

Statüsü yüksek olan kişiler (siyasi isimler, ünlüler, büyük kurumlar vs), geçmiş yıllara oranla çok daha ağır fidye yazılımlara maruz kalacak saldırılarla karşılaşacaklar. Nesnelerin İnterneti’ne yapılacak eş zamanlı saldırılar sonrası küçük miktarlarda, toplamda ise ciddi boyutlarda fidye vurgunları yapılacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0