2019 Sundance Film Festivali'nin Öne Çıkan Filmi: Honey Boy

2
1
1
0
0
2019 Sundance Film Festivali'nin Öne Çıkan Filmi: Honey Boy
ABD’de bağımsız filmleri desteklemek amacıyla düzenlenen Sundance Film Festivali, her sene “ilginç” filmleri dünyanın birçok ülkesindeki izleyicilere de duyurmayı başarıyor. Festivalin bu sene öne çıkan filmi ise bir otobiyografi hikâyesi olan Honey Boy oldu.

Bağımsız sinema filmlerine ödül veren ve ABD’nin Salt Lake şehrinde düzenlenen Sundance Film Festivali’nin bu seneki öne çıkan filmlerinden bir tanesi Honey Boy’du. Film; baskıcı ve alkolik babasıyla yaşayan, daha sonra büyük bir film yıldızı olup milyonlar kazanan çocuk bir aktörün ilginç hikâyesini anlatıyor. Filmi bu kadar ilgi çekici kılan şey ise ünlü aktör Shia LeBouf’ın otobiyografik hikâyesini anlatıyor olması. Filmde Shia LaBeouf’ın babasını ise LaBeouf’ın kendisi canlandırıyor.

Filmle ilgili gelen eleştirilere bakıldığında özellikle Shia LaBeouf ve LaBeouf’ın çocukluğunu canlandıran Noah Jupe’un performansının öne çıktığı görülüyor. Dile getirilen bir diğer eleştiri ise LaBeouf’ın oldukça çarpıcı, duygusal ve içten bir performans sergilediği yönünde.

Filmin yönetmenlik koltuğunda oturan Alma Har'el’in de ilk uzun metrajlı film deneyimi olan Honey Boy’da alkolik babalara sahip olan Shia LaBeouf ve Alma Har'el, deyim yerindeyse kendi şeytanlarını çıkarmışlar. Yönetmenin performansıyla ilgili yapılan yorumlar arasında ise Har'el’in anlatım tarzının oldukça samimi, yoğun ve görsel olarak etkileyici olduğu bulunuyor. Filmin arkasında bulunan Amazon, hiç şüphesiz ki filmin festivallerden ödüllerle dönmesini bekliyor.

ABD’de 8 Kasım’da vizyona girecek olan filmin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği henüz belli değil ancak filmin IMDb sayfasının vizyon tarihleri kısmında sadece ABD, Kanada, İrlanda ve Birleşik Krallık bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Kaynak : https://www.slashfilm.com/honey-boy-trailer/
2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0