Türk Tasarımcının Elinden Tank Gibi SUV: 2024 Kia EV9 Resmen Tanıtıldı

38
3
2
1
0
Kia, yeni elektrikli SUV'u EV9'u tanıttı. Türk tasarımcı Berk Erner'in elinde çıkan otomobil, dış ve iç tasarım detaylarıyla kendine hayran bırakmayı başarıyor. EV9, 2024 yılında piyasaya sürülecek.

Güney Koreli otomobil devi Kia, gerçekleştirdiği bir etkinlikte elektrikli SUV modeli "EV9"u tanıttı. Gazeteci Emre Özpeynirci'nin açıklamasına göre Kia'da üst düzey tasarımcı olan Berk Erner tarafından dizayn edilen SUV, oldukça etkileyici bir tasarıma sahip. Aracın önümüzdeki yıl için piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kia EV9, oldukça ihtişamlı bir otomobil. Şerit LED farlarla donatılan SUV, kapalı ızgara tasarımı ile daha ilk bakışta dikkat çekmeyi başarıyor. Arka kısımda da şerit LED aydınlatmanın tercih edildiği otomobil, tabiri caizse robotik bir havaya sahip. Gövdeye gömülü kapı kolları, EV9'un elektrik motoruna sahip olduğunun anlaşılmasına yardımcı oluyor.

Karşınızda 2024 Kia EV9!

Kia EV9

Kia'nın önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek elektrikli SUV modeli, iç tasarımda da kendine hayran bırakıyor. Bilgi-eğlence ekranı ile gösterge ekranını birleştiren tasarım dili hiç fena görünmüyor. Üstelik her iki ekran da 12,3 inç boyut değerine sahip olacak. İç kısımda tercih edilen köşeli hatlar ise hem aracın dış tasarımıyla bütünleşiyor hem de farklı bir hissiyat uyandırıyor. 

Kia EV9 SUV iç tasarım

Kia EV9'un geniş iç hacmi, Berk Erner'in hem şık görünen hem de işlevsel olan bölümler tasarlamasına imkan tanımış gibi görünüyor. Sürücü ile ön yolcunun arasındaki kolluk, Kia EV9'da oldukça işlevsel. Araçla ilgili bazı kontrol butonları ile akıllı telefon kablosuz şarj pedi bu alana yerleştirilmiş.

Kia EV9 orta konsol

Kia EV9'un dikkat çekici özellikleriyle devam edelim. Bu SUV, üç sıra koltuklu donanım seçeneğine sahip olacak. Tüketici bu versiyonu tercih ederse, aracın arka kısmında VIP deneyimi yaşayabilecek. Çünkü aracın orta sıradaki arka koltukları 180 derece dönebilen bir yapıya sahip. Böylelikle arkada oturan yolcuların hem nispeten daha geniş bir alana kavuşması hem de birbirlerinin yüzüne bakmaları mümkün hale getirildi. 

Kia

Kia EV9, gerçekten de çok amaçlı düşünülmüş bir otomobil. Zira arka koltukları birbirlerine doğru çevirebildiğiniz gibi tamamen kapatabileceksiniz. Böylelikle bu lüks SUV, eşya taşıma gibi amaçlarla da kullanılabilecek. Bu arada; orta sıradaki arka koltukların doksan derece de döndürülebildiğini, bu sayede yükleme ve boşaltma işlemlerinin kolaylaştırıldığını da belirtelim.

Kia

Peki EV9'un kaputunun altında nasıl bir motor bulunuyor? Kia tarafından yapılan açıklamalara göre bu elektrikli SUV'da farklı motor seçenekleri bulunacak. Bunlardan ilki 215 beygir güç, 350 Nm tork değerine sahip olan temel seviye motor. Bununla birlikte, aynı motorun 201 beygir gücünde olup daha büyük batarya ile eşleştirilen bir versiyonu da var. Bu versiyon tercih edildiğinde 541 kilometre menzil sağlanacak. Dileyen tüketicilerle büyük batarya ile eşleştirilmiş olan 380 beygir gücündeki dört tekerden çekişli motor seçeneğini tercih edebilecekler.

kia

Kia'nın yeni amiral gemisi, üst düzey teknolojik özelliklerle donatıldı. Bu bağlamda; bu SUV'da üçüncü seviye otonom sürüş imkanı tanıyan Otoyol Sürüş Pilotu (HDP) ile kazalardan kaçınılacak. Ayrıca uzaktan akıllı park yardımı (RSPA 2), dijital anahtar, arka çapraz çarpışma önleme (RCCA), kör nokta çarpışma önleme (BCA), şeritte kalma (LKA), akıllı hız limiti yardımcısı (ISLA) ile navigasyon tabanlı akıllı hız sabitleyici (NSCC) gibi özellikler, Kia EV9'un teknolojik donanımı olarak karşımıza çıkacak.

Kia SUV

Kia EV9'un fiyatı şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/659511/2024-kia-ev9-specs-range/
38
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
38
3
2
1
0