2030 Yılında Londra-New York Arası Yolculuk, SpaceX Roketleriyle Yalnızca 29 Dakika Sürecek

30
8
1
1
0
SpaceX’in roketi Starship, dünya üzerinde yolcu taşımacılığında da kullanılabilecek. Böylece uçuş süreleri oldukça azalacak.

İnsanlık her geçen gün daha da hızlanıyor. Eskiden yürümenin günler aldığı yolları atlarla bir güne indirerek başladığımız hızlanma yolculuğunda, gezegenimizin büyük kısmını 24 saat içinde erişebileceğimiz hale getirdik ancak bu yeterli gelmiyor.

SpaceX’in hedefleri arasında, kıtalar arasında gerçekleştirilen ve okyanusları aşan gezegen içi uçuşlar yer alıyor. İsviçreli yatırım danışmanlığı firması UBS’e göre SpaceX’in geliştireceği Starship adlı araç, kıtalararası yolculukların süresini yarım saate kadar indirebilecek. New York-Londra arası seyahatin süresinin 29 dakikaya ineceğini, Londra Sydney arasının ise bir saatin altına düşeceğini savunan firmaya göre bu dış uzay seyahatleri, bildiğimiz anlamıyla havacılığı 'çiğ çiğ yiyecek'.

Bugün dünya üzerinde her yıl 180 milyon yolcu 10 saatten uzun uçuşlar gerçekleştiriyor. Günümüzde kullanılan uçaklarla Londra-Sydney arası yolculuk tam 23 saat sürüyor.

Firma, 2030 yılında roket seyahati pazarının 15 milyar euroyu bulmasını bekliyor. Firmaya göre uzay turizmi de kendi başına 2.3 milyar euroluk bir pazar oluşturacak.

Uzaya yolculuk yapmak için yarışan şu anda üç firma var. Amazon CEO’su Jeff Bezos'un Blue Origin'i, PayPal’ın kurucusu, Tesla CEO’su Elon Musk'ın SpaceX'i ve Virgin Havayolları'nın sahibi Richard Bronson tarafından desteklenen Virgin Galactic uzaya insanlı seyahatler gerçekleştirmeyi düşünüyor.

Araştırmacılara göre genel uzay endüstrisi ise 300 milyar eurodan 610 milyar euroya büyük bir sıçrayış gerçekleştirecek.

Roketler uzun mesafe yolculuklarda tercih edilecekse bunun için roketlerin ucuzlaması ve rekabetin fiyatları kabul edilebilir noktalara çekilmeye zorlaması gerekiyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6830075/SpaceX-blast-people-Atlantic-rocket-30-minutes-2030.html
30
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
8
1
1
0