3
0
0
0
0

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremin üzerinden günler geçti. Bu süreçte birçok şey yaşadık. Büyük yardımlar, sivil toplum kuruluşlarının insanüstü dayanışması, diğer ülkelerin yardıma koşmaları.

Tüm bunların yanında son zamanlarda “beyin göçü” polemiğinin en çok öne çıkan meslek grubu yazılımcılar da daha depremin ilk gününden başlayarak bir dayanışma örneği gösterdiler. 23 Binden fazla Türk yazılımcı, “Açık Yazılım Ağı” adı verilen bir toplulukta bir araya gelip normalde belki de yıllar sürecek projeleri bir günde tamamladı.

Bu projeleri görmüşsünüzdür: Yazılımcılar başlarında hiçbir üst yapı, bir şirket olmadan bu projeleri kendi aralarında koordine olarak hazırladılar. Bu dayanışma Türk basınından önce uluslararası basında yer aldı.

23 Bin kişiyi o kadar kısa zamanda organize etmek ve özellikle bir “yazılım ürünü” çıkarmak eşine rastlanmış bir iş değil. Bizler de bu çalışmanın nasıl yapıldığını merak ettik ve platformun fikir sahibi Furkan Kılıç ve Topluluk Yöneticisi Eser Özvataf ile bir röportaj yaptık.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0