3D Baskı ile Darbe Emici Yapılar Üretilecek

1
0
0
0
0
3D yazıcılar ile artık neredeyse her şeyi üretmek mümkün.Hatta 3D yazıcılar ile organ üretimi de son zamanlar da oldukça yaygınlaştı. Şimdi de çoğu zaman hayat kurtarabilecek yapıya sahip olan darbe emici özelliğe sahip yapılar ortaya çıkıyor.

İlk 3D yazıcılar göz önüne getirildiğinde sadece şekilli düz tabakalar yapılabiliyordu. Şu an ise yapay organ üretmeye kadar giden bir ilerleme söz konusu. Bu gelecek için sevindirici bir haber.

MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuarı'nın gerçekleştirdiği yeni araştırmalar sonucunda, 3D yazıcılar ile darbe emici ürünler elde etmek mümkün. İlk olarak bir küp üzerinde tasarlanan bu proje, uygulanmamış cisim ile arasındaki farkı ciddi bir şekilde gözler önüne seriyor.

Projenin öncelikle küp üzerinde uygulanmasının nedeni ise elde edilen şeyin neler yapılabilceği hakkında ki çalışmaları gün yüzüne çıkarmak. Proje eğer hayata geçirilebilirse pek çok alanda önemli değişikliklere de imza atılabilir.

Örneğin araç kaputlarında çarpma halindeki ölümle sonuçlanan kazaları minumuma inebilir. Aynı şekilde motosiklet ekipmanları için de projeden yararlanılabilir. Özellikle kask ve eklem koruma ekipmanlarında.

Hassas ekipmanları koruma görevini de üstlenebilecek olan bu teknoloji yüksek maliyetli cihazlar da tercih edilebilir. Robot ve yüksek donanımlı bilgisayarlar da kullanılabilir. Bu da büyük maliyetlerin önüne geçiyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/10/03/mits-new-3d-printed-shock-absorbent-materials-make-for-resilient-drones/?ncid=rss
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0