4K Çözünürlüklü PS4 Pro Gerçekten de 4K Destekliyor mu?

0
0
0
0
0
4K Çözünürlüklü PS4 Pro Gerçekten de 4K Destekliyor mu?
Sony'nin 4K destekli oyun konsolu PlayStation 4 Pro gerçekten 4K çözünürlük desteği mi sunuyor yoksa görüntüyü upscale özelliğiyle 4K'ya mı yükseltiyor?

Geçtiğimiz hafta yeni oyun konsolu PlayStation 4 Pro'yu düzenlediği PlayStation Meeting etkinliğinde tanıtan Sony, özellikle konsolun 4K oyun odaklı olacağı noktasına dikkat çekmişti.

Oyun odaklı 4K çözünürlüklü bir konsolun haberinin gelmesiyle konsolların PC'nin oyun anlamında sonunu getirebileceği konuşulurken, akıllardaki esas soru PlayStation 4 Pro'nun gerçek 4K çözünürlük mü desteklediği yoksa Full HD görüntüyü upscale özelliğiyle 4K'ya mı yükselttiği yönündeydi. Bu soru ise nihayet cevap buldu.

PlayStation yetkililerinin konuyla ilgili bir oyun dergisine yaptığı açıklamada PlayStation 4 Pro'nun gerçek anlamda 4K çözünürlüğe destek verdiği, ancak oyun geliştiricilerin oyunlarını 4K yaptıkları sürece bu desteğin geçerli olacağını, aksi durumlardaki 4K destekli oyunlarda görüntünün upscale özelliğiyle 4K'ya yükseltileceğini açıkladı.

Şu anda oyun dünyasına baktığımızda ise birçok oyunun gerçek 4K çözünürlüğe göre geliştirilmediğini hesaba katarsak, PS4 Pro her ne kadar gerçek 4K çözünürlük desteklese de üçüncü parti geliştiricilerin oyunlarına göre görüntü upscale özelliğiyle yükseltilecek ya da gerçek 4K deneyimi sunulacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0