9 Farklı Arka Kamera Lensine Sahip Akıllı Telefon Üretiliyor

28
21
10
6
5
Light isimli bir firma ilk duyulduğunda kulağa gülünç gelen, ancak konsept görüntülerini görünce işin ciddiye bindiği 16 kameralı L16 adında bir platform üretmişti. Şimdi de Foxconn’da Light’in bu teknolojisi sayesinde 9 arka kameralı bir telefon üretiliyor.

Akıllı telefonlar, gittikçe zarifleşen tasarımlarından dolayı yüksek kaliteli kameraları entegre etmenin zor olduğu yerler. Bu nedenle profesyonel bir fotoğraf makinesinin işini görmek için iki hatta üç adet lens kullanılıyor. İşin geri kalanını ise yapay zeka yazılımları hallediyor. Yine de elinizdeki cihaz iPhone X olsa bile bazı fotoğraflardaki yapaylık gözden kaçmıyor.

Light adındaki bir firma tarafından üretilen, her türlü fotoğrafçılık amacına hizmet edecek 16 lensi bulunan L16 adındaki bir platform var. Tüketiciler bu ürünü ciddiye almasalar da ürünün ortaya koyduğu işlevsellik bir akıllı telefon üreticisinin dikkatlerini çekti.


Light L16

Washington Post’un haberine göre, düşük ışık koşullarında DSLR makinelerdeki gibi performans sunmak, 64MP’lik sensörün üzerinde kullanılabilecek 5 ila 9 lensli bir kamera seti inşa etmek isteyen şirketin adı gizli tutuluyor. Bu lenslerin rakipsiz derinlik efektleri, eşsiz zoom özellikleri sunması bekleniyor. 

Aylar önce Nokia’nın 5 lensli bir arka kameraya sahip telefon geliştirdiğine dair haberler çıkmıştı. Bu haberler Nokia’nın yeni telefonunu piyasaya sürmesiyle ortadan kalktılar. Belki de söylentileri sonlandırmak erken bir hareketti.

Fiyatı 1950 dolar olan L16 arka kamera platformu, mobil fotoğrafçılığın zirveye çıktığı bir ürün olarak göze çarpıyordu. Eğer bir şirket, bu platforma benzer bir teknolojiyi telefonlarının gözdesine sabitlerse oyunun kurallarını değiştirebilir. 

Anlaşılan o ki telefonların arkasında yer alan kamera sayılarında ciddi artış yaşanacak. Bakalım Foxconn tesislerinde üretim yapmak isteyen o gizemli firma hangisi. Bunu zamanla göreceğiz, takipte kalın.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/a_phone_with_lights_multilens_camera_tech_is_in_the_works-news-31988.php
28
21
10
6
5
Emoji İle Tepki Ver
28
21
10
6
5