Aşıya Teşvikin Böylesi: ABD, Aşı Olan Her Vatandaşına 100 Dolar Verecek

35
16
2
2
0
Bugün ABD Hazine Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamaya göre ABD, aşı olan her vatandaşına 100 dolar para verecek. Ayrıca açıklamada salgının etkilerini azaltmak için 350 milyar dolar fon ayrıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Dünya genelinde koronavirüs vakaları yeniden hızla artmaya başlamışken vaka sayısının arkasındaki en büyük neden, çok daha bulaşıcı bir yapıya sahip olan Delta varyantı olarak gösteriliyor. Hastalığın yayılmasını engellemek içinse birçok ülke yeniden kısıtlamaları geri getirmeyi düşünüyor. Bununla birlikte toplum bağışıklığını artırmak için aşıya teşvik amaçlı çeşitli kampanyalar da düzenleniyor.

Bu kampanyalardan belki de en büyüğüyse bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde başlatıldı. ABD Hazine Bakanlığı, paylaştığı açıklamada ülke, bölge ve yerel yönetimlerin salgına karşılık verebilmelerini ve ekonomik etkiyi azaltmalarını sağlamak için 350 milyar dolarlık fon ayrıldığını duyurdu. Öte yandan aşıya teşvik konusunda bizzat ABD Başkanı Joe Biden devreye girdi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

abd aşı

Bugün, Başkan, eyalet, bölge ve yerel yönetimleri aşı oranlarını artırmak, toplulukları korumak ve hayat kurtarmak için ekstra bir teşvik olarak yeni aşılanan her Amerikalı için 100 dolar ödeme yapmaya çağırıyor.

ABD Başkanı’nın karşılık bulacak olan bu çağrısı, ülkede Delta varyantına karşı artan endişeyle tetiklendi. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’ne (CDC) göre ABD’de Amerikalıların yalnızca %57,2’lik kısmı en az bir doz aşı oldu. CDC, geçtiğimiz gün insanları kapalı alanlarda maske takmaya yönlendirmişti.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/biden-pushes-local-governments-to-offer-100-vaccine-incentives-2021-7
35
16
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
35
16
2
2
0