ABD’de, 125 Yıldır Aranan Bir Deniz Canlısı Bulundu!

1
1
1
0
0
Monterey Körfezi'nde 1900'den beri bilimsel literatürde geçen, ancak örneğine henüz rastlanmamış bir deniz canlısı bulundu. Bu canlı, türler arasındaki geçişkenliğin örneği olabilir.

Bilim insanları, 1900 yılından beri tarif edilen ancak varlığı kesinleşmeyen bir tür deniz canlısı buldu. Gizemli canlı, Monterey Körfezi Akvaryum Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Yarı saydam bir görünümü olan canlı, yaklaşık 15 cm boylarında.

Canlının dış kısmı bir protein ve selülozdan çeperle kaplı. Bu çeper, yaratık için ev niteliğinde. Birkaç deliği var ve içeriye su akışı bu delikler sayesinde sağlanıyor. Ancak delikler tıkanınca yaratık, çeperini bırakarak yenisini yapıyor. Deniz mürekkeplerinin bir akrabası olan bu canlı, okyanus ekosistemi için de önemli rol oynuyor. Bazı besinleri denizin dibine götürüyor, özellikle kendi ürettiği evi terkettiğinde; burada kalan vitaminler birçok canlı için kritik önem taşıyor.

Bilim insanları, Bathochordaeus charon türünün ikinci bir örneği olduğunu düşünüyorlar. Hayvan 1900 yılında yazılan bir bilimsel makalede tanıtılmış ve 1890 yılında görülmüştü. Biyoloji profesörü Alice Aldredge, “Bu keşif çok önemli, çünkü canlılar arasındaki biyolojik farklılaşmanın genetik kökenlerine dair büyük bir ipucu olabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://news.nationalgeographic.com/2016/12/sea-blob-discovered-larvacean-bathochordaeus-charon/
1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0