ABD'nin Elektrikli Araç Maratonu Cannonball Run'ın Rekoru 1 Ayda 2 Kez Kırıldı

9
1
0
0
0
ABD'nin Elektrikli Araç Maratonu Cannonball Run'ın Rekoru 1 Ayda 2 Kez Kırıldı
ABD'nin "Cannonball Run" olarak adlandırılan maratonunun rekoru bir ayda iki kere kırıldı. Daha önce 50 saat 16 dakika ile kırılan rekor, 12 Temmuz’da 48 saat 10 dakika ile, 1 Ağustos’ta da 45 saat 16 dakika ile kırıldı.

ABD'de yeni yeni popülerleşen Cannonball Run isimli maraton, elektrikli bir araçla Amerika’nın bir ucundan diğer ucuna gidilen ve en kısa zamanda bunu başarmayı amaçlayan kişilerin çıktığı uzun bir yolculuk. Maratonun rekor, daha önce 50 saat 16 dakika süreyle Tesla Model S’e sahip iki arkadaş tarafından kırılmıştı.

Alex Roy ve Dan Zorrilla tarafından kırılan bu rekor, ABD'de elektrikli araba sahibi kişilerin dikkatini çekmeyi başardı. Bu yıl ailesiyle ABD'ye tatile gelen Lars Thomsen, 2018 yılında satın aldığı Tesla Model 3’ü ile ABD’deki Cannonball Run'a katılmaya karar verdi ve uzun yolculuğa çıktı. Aile, kıtayı boydan boya yalnızca 48 saat 10 dakika ile geçerek önceki rekoru 2 saat 6 dakika ile kırmayı başardı. Thomsen’in bu rekoru kırma denemesinde iki hedefi vardı: Hız sınırını aşmamak ve aracı yalnızca şarj etmek için kenara çekmek. Zorlu hedeflerle bu zorlu rekoru kırmayı başaran aile sevinmişti ancak sevinçleri fazla uzun sürmedi.

~Kyle Conner ve Matthew Davis'in Rekor Kırdığı Seyahatin Videosu

Geçtiğimiz günlerde Kyle Conner ve Matthew Davis isimli iki adam, 31 Temmuz’da New York’tan yola çıktılar ve 45 saat 16 dakika sonra Los Angeles’a geldiler. Bu iki kişi de Thomsen ailesi gibi Model 3’e sahipti. Kyle Conner ve Matthew Davis; Thomsen ailesinden farklı olarak hız sınırına uymadılar ve oto pilotu hiç kullanmadılar. Bu da elbette rekoru kırmalarına biraz daha yardımcı oldu.

Maratonun giderek popülerleşmesiyle önümüzdeki zamanlarda daha fazla rekor denemesi görebiliriz. Kyle bu konuyla ilgili “Bizim rekorumuzu kırmak çok fazla zaman alacaktır ancak biliyorsun ki kesinlikle kırılabilir” dedi.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/5/20751975/ev-cannonball-run-record-broken-twice-2019
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0