ABDli Girişimci, Vücuda Takılarak Birçok Cihazın Kontrol Edilebildiği Bir Çip İcat Etti!

0
0
0
0
0
ABDli bir girişimci, insan derisi altına yerleştirilebilen kabosuz bağlantı özelliğine sahip cihazlar yaptı. İlk olarak kendi derisi altına yerleştirdiği bu çiplerle, akıllı ev sisteminden akıllı silahına dek cihazlarını kontrol edebiliyor.

ABD’nin Seattle kentinde yaşayan mucit, vücuduna kendi yaptığı kablosuz bir cihaz enjektti. Bu sayede akıllı ev sistemine, bilgisayarına ve motosikletine kadar birçok cihaza el hareketleri ile bağlanabiliyor. Birçok bilim adamı bilişim çağında olduğumuzu söylüyor, ancak bilgisayar bilimlerinin gelişmesi; bilişim kavramını bile muğlaklaştırdı. Kesin olan birşey var: İnsan-bilgisayar etkileşimi sınırları zorluyor!

Bunun bir örneği daha -alışkın olduğumuz üzere- ABD’den geldi. 40 yaşındaki Amal Graafstra 2013’te, Dangerous Things isminde bir şirket kurmuştu. Gözlerin bu şirket üzerine çevrilmesinin nedeni RFID teknolojisi ile çalışan çipler yapması. Bu sayede radyo sinyallerini kullanarak, nesneler arasında iletişimi sağlayabiliyor.

Kendi icat ettiği sistemi yine kendi eline enjekte eden Graafstra, sol eline 3 sağ eline ise 2 adet çipi takarak denemiş. Bu çipler sayesinde sahip olduğu akıllı silahı dahi kontrol edebilen girişimci, bunları belli bir süre sonra çıkarmış. Vücudunda çip varken, elektromanyetik dalgaların ne gibi etkiler yaptığını ölçtükten sonra icadını daha da geliştirecek.

Her biri 40 ile 250 bin dolar arasında değişen fiyatlardaki wireless kitler, şimdiden bize gelecekte işlerin nasıl yürüyeceği hakkında fikir veriyor. Graafstra “İlk bakışta ürkütücü gelebilir, ancak küçükken hayal edilen bir teknolojiyi bugün gerçekleştiriyoruz. Teknoloji iyi amaçlar uğruna kullanıldığında mükemmel bir şey. İcadım aslında derinizin altında olan küçük bir bilgisayar, korkulacak bir şey yok” ifadelerini kullandı. Umarız bu icat, dediği gibi iyi amaçlar uğruna kullanılır.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4024464/Meet-Amal-cyborg-implanted-wireless-chips-skin-gain-SUPERHUMAN-abilities.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0