Abi Ne Oluyor?! Şimdi de iPhone 6 Plus Patladı!

0
0
0
0
0
Ortalık giderek havai fişek gösterisine dönmeye başlıyor. Note 7'lerin patlama olayına iPhone 6 Plus'tan destek(!)

Bu mevsimde balık konusunda levrek, barbun ya da mercan falan iyi gider. Mobil cihaz konusunda da anlaşılan patlayan, alev alan türler revaçta.

Son bir aydır zaten Galaxy Note 7'ler patlama, alev alma haberlerine alışır olduk. Hatta bir ara telefonlar geri çağırıldı, iade ve yenilenmiş Note 7 programları başladı. Ancak bunlar pek işe yaramış ve etkili olmuşa benzemiyor.

İşin bir diğer saçma kısmı ise son günlerde yavaş yavaş iPhone'lardan gelen patlama haberleri. Daha bir hafta kadar önce, Darina Hlavaty adlı öğrencinin cebindeki iPhone 6 Plus'ın alev aldığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Benzer şey bir kez daha yaşanmış durumda.

Kaliforniya'da yaşayan Yvette Estrada isimli kadının iPhone 6 Plus cihazı, şarja takılı vaziyetteyken bir anda patlamış. Patlama sesinin ardından yoğun bir yanık plastik kokusu alan Estrada, hemen müdahale ederek patlamadan kaynaklı oluşabilecek şeyleri önlemiş.

İşin saçma tarafı ise kadının cihazı sadece 3 ay önce almış olması ve şarj aletinin iPhone 6 Plus ile birlikte gelen orjinal şarj aleti olması. Yanan telefonun fotoğraflarını çeken kadın bu fotoğrafları direkt olarak Apple'a göndermiş.

Peki Bu Telefonlara Ne Oluyor?

Kendi fikrimi söylemem gerekirse, bu tarz haberlerin %70 hatta %80 civarında uydurma olduğunu düşünüyorum. Biz yine bu tarz haberleri tarafsız bir şekilde sizlere sunmaya çalışıyoruz ancak özellikle son zamanlarda Note 7 ile başlayan bu olaylar sonrası, ortalıkta ciddi derecede bilgi kirliliği mevcut.

Burada Apple ya da Samsung cephesini savunma gibi bir derdim yok. Hiç bir zaman da taraf tutmadım (çünkü bence biri neyse öteki de aynı şeyin laciverti). Sadece, iki tarafın da karşılıklı bir şekilde bel altı vurduklarını ve bu sebeple son dönemler bu denli haberlerin sayısının enteresan şekilde arttığını düşünüyorum.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/iPhone-6-Plus-explodes-during-charging-with-the-original-charger_id86356
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0