Acun Google’dan Cezayı Yedi! Acunn.com Google Aramalarından Silindi!

Google Acun'un sitesine acımadı. Yenilenen algoritmanın kurbanlarından biri de Acunn.com oldu.

Arama sonuçları konusunda son derece hassas olan ve kullanıcıya en sağlıklı arama sonuçlarını sunmayı amaçlayan Google, bu sebeple Phantom 4 adlı algoritmasını güncellemişti. 

Hatta birkaç hafta önce, NTV’nin Google arama sonuçlarındaki ‘video’ bölümünü manipüle ettiği gündeme gelmiş ve söz konusu durumdan ötürü Google'ın NTV'ye ağır bir ceza vermesi ihtimali gündeme gelmişti.

Henüz Google tarafından NTV'ye yönelik bir yaptırım mevcut değil ancak süpriz bir şekilde internette en fazla ziyaret edilen web sitelerinden Acunn.com, Google aramalarından kaldırılmış durumda.

Bugün itibari ile Acunn.com, Google aramalarında karşımıza çıkmamakta. Söz konusu cezanın yeni güncellenen algoritma sistemi ile alakalı olup olmadığını henüz bilemiyoruz ancak güncelleme sonrası böyle bir şeyin yaşanması, akıllara da direkt olarak bu ihtimali getiriyor. Acunn.com'un yanı sıra AjansHaber.com da Google'dan ceza yemiş durumda.

Muhtemelen Google tarafından her iki siteye de aramalarda tekrar gözükmeleri için yapmaları gereken şeyler bildirilmiştir. Ancak hem Acunn.com'un, hem de AjansHaber.com'un bu yaptırımları ne zaman yerine getirip aramalarda tekrar çıkacağını bilemiyoruz.

Çok değil iki sene önce Hürriyet, Milliyet, Habertürk, CnnTürk, Mynet, Radikal, Akşam, Star ve Bugün gibi Türkiye haber hitinin %75’inden fazlasını çeken siteler de benzer şekilde Google'dan ceza yemişti.

Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0