Adını ve Soyadını Değiştirene Bedava iPhone 7!

0
0
0
0
0
Adını ve Soyadını Değiştirene Bedava iPhone 7!
Ukrayna’da bir mağaza, adını ve soyadını değiştirdiğini belgeleyen ilk 5 müşterisine bedava iPhone 7 vereceklerini duyurdu.

Ukrayna’nın ünlü perakende mağazalarından bir tanesi, bu ay içerisinde satışa sunulmaya başlanan iPhone 7 için sıradışı bir kampanya başlattı. “1 Grivna’ya iPhone 7 sahibi olmaya ne dersin?” sloganıyla başlatılan kampanyada şirket, adını ve soyadını Sim Phone olarak değiştiren ilk 5 müşterisine bedava (1 Grivna 10 Kuruş’a denk geliyor, yani 10 Kuruş karşılığında) iPhone 7 vereceklerini duyurdu. Adını Sim, soyadını ise Phone olarak değiştirdiğine dair resmi evraklarla şirkete gelen ilk 5 müşteri, bu şartları yerine getirdiğinde iPhone 7’nin de sahibi olacak.

Ukrayna’da yasalar gereği 16 yaşını dolduranlar, ad ve soyadlarını değiştirme hakkı elde ediyorlar. Bu prosedürlerin maliyeti ise ortalama 120 Grivna (14 TL). İsim değişikliği başvuruları için bekleme süresi ise 3-6 ay arasında değişkenlik gösteriyor.

Kampanyanın oluşturulma amacı ise Ukrayna para biriminin, Rusların Kırım yarımadasını ve Ukrayna’nın doğu bölgelerini işgal etmesinin ardından değer kaybetmesi. Yani ortalama bir gelire sahip olan bir Ukraynalının iPhone 7’ye sahip olabilmesi için (907 dolar), 4.5 ay boyunca yemeden içmeden aldığı maaşı iPhone 7’ye ayırması gerekiyor. (Ukrayna’daki ortalama maaş 203 dolar)

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0