Akıllı Telefon Satışları, İki Yıl Sonra İlk Defa Artış Gösterdi

17
5
3
0
0
ABD merkezli veri analizi firması Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni bir rapor, 2019’un üçüncü çeyreğinde gerçekleşen akıllı telefon satışlarının, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında büyüdüğünü gösteriyor.

Akıllı telefon satışları, son iki yıldır oldukça durgun bir seyirde ilerliyor. Cihazlarını sürekli olarak yükseltmekten yorulan kullanıcılar, ellerindeki akıllı telefonları mümkün olduğunca tutmaya gayret gösteriyor. Bilhassa Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlar için durum bu şekilde; ancak cihaz güncelleme döngüsü bu çeyrekte biraz da olsa hızlanmışa benziyor.

Veri analizi firması Strategy Analytics tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2019’un üçüncü çeyreğinde gerçekleşen akıllı telefon satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında arttı. Dünya genelindeki akıllı telefon satışları, 359,8 milyondan, 363,3 milyon adete yükseldi. Strategy Analytics’e göre büyümenin altında, akıllı telefon piyasasındaki güçlü rekabet sebebiyle fiyatların düşmesi yatıyor.

samsung huawei

Eylül ayında sona eren çeyreklik dönemdeki büyümenin baş aktörleri, Samsung ve Huawei oldu. Samsung’un satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8, Huawei’in ise yüzde 29 arttı.

Samsung’un akıllı telefon işletmesi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 2,5 milyar dolar faaliyet karı elde etti. Huawei ise Çin’deki satışlarını artırarak, ABD’de devam etmekte olan yasal sorunların üstesinden gelmeyi başardı. 

Sektörün üçüncü büyük oyuncusu konumunda olan Apple ise iPhone satışlarında geçen yıla göre yüzde 3’lük bir kayıp yaşadı; ancak Strategy Analytics, iPhone 11’in rekabetçi fiyatı sayesinde Asya ve ABD pazarındaki talebin arttığına dikkat çekiyor. Cupertinolu teknoloji devi, bugün açıkladığı kazanç raporunda, 2019 yılının dördüncü mali çeyreğinde 64 milyar dolar gelir elde ettiğini bildirmişti.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/31/smartphone-sales-growth-q3-2019/
17
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
5
3
0
0