Google'ın Akıllı Telefonunuzu Cetvele Çeviren Uygulaması Measure Güncellendi

16
3
2
2
0
Google’ın hayatınızı kolaylaştıran uygulamalarından olan Measure’ın tanıtılmasının üzerinden bir yıl geçti. Geçen bir yılın ardından Google Measure, büyük çaplı ilk güncellemesini aldı. Yapılan güncelleme ile daha akıllı arttırılmış gerçeklik araçlarına ve Materyal Tema arayüzüne kavuştu.

Google, geçtiğimiz yıl Measure uygulamasını ARCore ile birlikte çalışacak şekilde tasarlamış ve kullanıcılara sunmuştu. Artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanarak mesafe ölçmeye sağlayan uygulama için 2.2 sürümü güncellemesi yayınlandı. Yayınlanan güncelleme de daha akıllı ölçüm araçları ve Google’ın Materyal Tema’sına yönelik arayüz paketleri yer alıyor.

Measure’a en son yapılan güncelleme, neredeyse bir sene önceydi. Bu seferse tasarım ve işlevselliğe yönelik geniş kapsamlı bir güncelleme getirildi. Artık “Mesafe” ve “Yükseklik” araçları arasında seçim yapmanız gerekmiyor.

google measure 2.2

~Google Measure 2.2

Google Measure’ın bu Materyal Tema güncellemesi, kullanıcıların aynı ekranda birden fazla ölçüm yapmasını sağlıyor. Bu durum, daha kolay ve daha zengin ekran görüntüleri almanızı sağlıyor. Bir ölçümü bitirdikten sonra diğerine başlamak için ekranın alt tarafındaki + tuşuna tıklamanız yeterli.

Bu arada sağ üst köşedeki üç nokta, ayarlar için başka bir sekme açıyor. Aşağıdan yukarı doğru açılan sekmeden ölçüm birimlerini fit, inç veya metre olarak ayarlayabilir ya da “Tümünü Temizle“ butonuna tıklayarak tüm ayarları kaldırabilirsiniz.

google measure 2.1

~Google Measure 2.1

Google Measure’ın kullanımını daha akıllı ve kullanışlı hâle getiren en büyük özellik ise Google’ın Materyal Tema. Güncelleme, Google Play Store üzerinden kademeli olarak dağıtılmaya başlandı. Bu yüzden size hemen ulaşmamış olabilir.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/01/google-measure-material-theme/
16
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
2
0