E-Ticaret Devi Alibaba'dan Trendyol'a Büyük Yatırım!

21
2
2
2
1
Dünyanın en büyük online alışveriş platformlarından olan Alibaba, Türkiye'nin en önde gelen ticaret platformlarından Trendyol'a yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Alibaba Cloud hizmetini Türkiye'ye getiren şirket, aslında o günlerden Türkiye'ye yatırım yapacağının sinyallerini vermişti. Yapılan yeni anlaşma ile Alibaba ve Trendyol stratejik partnerlik kurdu.

İlk hedeflenen Trendyol'un Türkiye'deki teknoloji, online ticaret, mobil ödeme ve lojistik gibi alanlardaki gelişimini hızlandırmak. Alibaba'nın desteği ile sektördeki konumunu güçlendirmeye çalışacak olan şirketin CEO'su Demet Mutlu, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

“Bu ortaklık konusunda çok heyecanlıyız. Alibaba hep örnek aldığımız bir şirketti, şimdi onların yatırımı ve desteği ile, Trendyol’u daha da büyük hedeflere, daha çok müşteriye, daha çok ülkeye birlikte götüreceğiz. Alibaba ile birlikte Türk markaları ve üreticilerini yüz milyonlarca müşteriye ulaştıracağız.”

Alibaba Grup Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Michael Evans ise partnerlik hakkında şöyle konuştu:

“Türkiye, farklı dijital ekonomiler değerlendirildiğinde oldukça heyecan verici ve önemli bir pazar. Bu yatırım ile birlikte Alibaba, güçlü bir kurucu ve yönetim ekibinin önderliğindeki pazar lideri bir markaya ortak olmuş olacak.  Trendyol’a kurucuları ve mevcut yönetim ekibi liderlik etmeye devam edecek ve ek olarak Alibaba ekosistemine katkıda bulunacak.”

21
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
2
2
2
1