Amazon, Apple, Facebook ve Google CEO'ları, ABD'de İfade Verdi

63
13
8
5
3
4 teknoloji devinin CEO'su Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai ve Tim Cook, haklarında açıklan haksız rekabet soruşturmaları nedeniyle ABD Temsilciler Meclisi'nde ifade verdi.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri listesinin tepesinde yer alan dört dev Apple, Amazon, Google ve Facebook, sundukları hizmetlerle milyarlarca insana hizmet vermeye devam ederken, bir yandan da sahip oldukları gücü haksız rekabet oluşturmak için kullandıkları yönündeki iddialar nedeniyle gözetim altında bulunuyor.

Apple CEO’su Tim Cook, Amazon CEO’su Jeff Bezos, Google CEO’su Sundar Pichai ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, haklarında başlatılan haksız rekabet soruşturması kapsamında ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi’nce oluşturulan rekabet kuruluna ifade verdi.

Amazon'da 3. taraf satıcıların verilerinin kullanılmasını engelleyen politikalar var ama...

apple facebook amazon google

Tim Cook, Temsilciler Meclisi’ne verdiği ifadede Apple’ın App Store’da bazı geliştiricileri öne çıkarıp çıkarmadığı yönündeki iddialara ve şirketin pazar payını haksız rekabet oluşturmak için kullandığı yönündeki suçlamalara yanıt verdi. Tim Cook, şirket için yöneltilen tüm iddiaları kesin bir dille reddetti.

Amazon CEO’su Jeff Bezos ise daha çok Amazon’un kendi ürünlerini öne çıkarmak için üçüncü parti satıcıların verilerini kullandığı yönündeki iddialarla karşılaştı. Bezos, Amazon’un üçüncü taraf satıcıların verilerinin kullanılmasını yasaklayan bir politikası olduğunu, ancak bu politikanın hiçbir zaman ihlal edilmediğini garanti edemeyeceğini belirtti.

Facebook, Instagram'ı satın alarak potansiyel bir rakibi saf dışı mı bıraktı?

apple amazon google facebook

İfade özgürlüğü kısıtlamalarından nefret söylemine kadar pek çok konuda ifade vermek zorunda kalan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise Instagram’ı satın almaları konusunda haksız rekabet oluşturmakla suçlandı. Zuckerberg’in Instagram için ‘çok rahatsız edici’ ifadesini kullandığı şirket içi e-postanın gösterildiği duruşma sırasında Facebook’un Instagram’ı satın alarak potansiyel bir rakibi saf dışı bıraktığı ifade edildi. Zuckerberg ise ABD Federal Ticaret Kurumu’nun satın alımı onayladığını hatırlatarak suçlamaları reddetti.

"Rakipleri satın almak eğlenceliydi"

Mark Zuckerberg, şirketin geçmişteki WhatsApp ve Instagram da dahil olmak üzere izlediği 'rakiplerini satın alma' politikası ile ilgili önüne koyulan şirket içi e-postalar ile ilgili olarak söyleyebildiği tek şey "eğlenceliydi" demek oldu.

İlginç olan, Zuckerberg'in e-postalardaki bir gün Google'ı dahi satın almayı deneyeceğini gösteren ifadelerdi. Çalışanlarından satın almak üzere rekabetçi girişimler bulmasını isteyen Zuckerberg, Google'ı satın almanın ise biraz daha uzun süreceğini belirtiyordu. Zuckerberg, e-postadaki Google ile ilgili bölümün 'şaka' olduğunu söylese de Temsilciler Meclisi üyeleri bunun bir şaka olduğuna ikna olmadılar. 

Google CEO’su Sundar Pichai ise Gmail’in kongre kampanyaları ile ilgili destekçilere gönderilen e-postaları engellediği ve e-postaların spam klasörüne düştüğü iddiaları ile karşı karşıya geldi. Pichai, söz konusu iddiaları “Gmail algoritmasında siyasi e-postalar ile ilgili bir bölüm bulunmuyor.” diyerek reddetti.

Kaynak : https://edition.cnn.com/2020/07/29/tech/tech-antitrust-hearing-ceos/index.html
63
13
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
63
13
8
5
3