Amazon'dan Adınızı Duyunca Sesi Kısan Akıllı Kulaklık!

0
0
0
0
0
Ses yalıtımlı kulaklıklar ile kendinizi dış dünyaya kapatıp sadece müzik dinlemek güzel ama size seslenildiğini duymamak kötü. Amazon'un yeni çözümü bu sorunu ortadan kaldırıyor.

İyi bir kulaklıkta ses kalitesi kadar gürültü yalıtımı da önemli. Çevredeki tüm gürültüyü engelleyerek sizi müziğin en derin notalarına taşıyan kulaklıkların bir dezavantajı da var: iletişimi tamamen ortadan kaldırmak! Gürültü yalıtımı yüksek bir kulaklık ile size seslenen birini duymanız mümkün değil. Bu nedenle önemli şeyleri kaçırabilirsiniz…

Amazon’un yeni bir patenti bu alanda çığır açabilir. Bu yeni yöntemde yüksek ses ve gürültü yalıtımlı kulaklıkta dış uyarıcının ısrarcılığı ve doğrudan hedefe yönelmesi etkili oluyor. Örneğin, siz müzik dinlerken çevrenizden biri sizin adınızı tekrarlıyor. Bu uyarıyı alan kulaklık bir süreliğine gürültü yalıtımı özelliğini devre dışı bırakıyor. Hatta dış uyarıcı daha güçlüyse müziği de kulaklık sesi tamamen kapatabiliyor.

Böylece, kulaklıkla müzik dinlerken dış dünyadan tamamen izole olmuyorsunuz. Tabii ki sadece isim değil yüksek desibelli dış uyaranların tamamında da bu yöntem kullanılabilir. Detaylarını henüz bilmesek de Amazon’un yöntemi kağıt üzerinde akılcı duruyor. Pratikte kullanımı nasıl bir sonuç verir onu görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0