Android 7.0 Nougat’da Uygulamaların Nereden Yüklendiğini Görebileceksiniz

0
0
0
0
0
Android 7.0 Nougat’nın yeni özelliklerinden biri olarak uygulamaların APK olarak mı yoksa Play Store üzerinden mi yüklendiğini görebilirsiniz.

Şu anda Nexus cihazları ve General Mobile 4G’de test edilen yeni Android sürümü 7.0 Nougat, beta olarak geliştirilmeye devam ediyor. Şimdiye kadar birkaç yeniliğin gözünümüze çarptığı sürümde bir diğer yenilik ise uygulamaların nereden yüklendiğini öğrenme durumu olmuş.

İlk olarak Play Store üzerinden edindiğim Facebook’a bakacak olursak sağ resimde görebileceğiniz gibi Mağaza bölümünün altında “Uygulama Google Play Store üzerinden yüklendi” ibaresi görünüyor.

Ancak yukarıdaki -ki şu anda çalışmayan- Prisma uygulamasına bakacak olursanız “Uygulama paket yükleyici üzerinden yüklendi” açıklaması mevcut. Bunun sebebi ise Prisma’yı APK olarak kurmuş olmam elbette.

“E bu özellik ne işimize yarayacak ki?” diyecek olursanız, yüklediğiniz uygulamanın ne kadar güvenilir olduğunu fark etmenizi sağlayacak. Yani gerek reklam gerekse farklı bir sebepten dolayı APK olarak kurulmuş olan uygulamaların desteği Google tarafından verilmediği için güvenilir olarak gösterilmiyor. Bu özelliği ise uygulamanın güvenilirlik ölçeri olarak düşünebilirsiniz.

Bu ekrana ulaşmak için ise Ayarlar > Uygulamalar bölümünden dilediğiniz uygulamaya tıklayıp en aşağıya baktığınızda göreceğinizi de belirtmiş olalım.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0