App Store Tarihinin En Popüler Uygulamaları

25
10
5
0
0
11 Temmuz'da App Store'un 10. yaşını kutlayacak olmasının şerefine App Annie adlı bir internet sitesi, App Store'un bugüne kadarki en popüler uygulamalarına dair bir veri yayınladı.

Verilerde uygulamalar indirme sayıları ve getirdikleri kazançlarına göre gruplandırılırken, aynı zamanda da oyunlar ve diğer mobil uygulamalar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Temmuz 2010'dan beri tutulan verilere göre App Store'da bugüne kadar toplam 170 milyar kere indirilirken, kullanıcıların toplam harcamaları ise 130 milyar doları geçmiş durumda. Mağazada bugün itibariyle toplam 2.2 milyon adet uygulama bulunuyor. 

Rapordaki ayrı bir gruplandırmada ise oyunları en çok satan ve en çok kazanç getiren yapımcı firmalar da yer alıyor. İşte rapordaki o veriler:

En Çok İndirilen Oyunlar

App Store tarihinin en çok indirilen oyunlarının ilk üçünde efsanevi oyunlar olan Candy Crush Saga, Subway Surfers ve Fruit Ninja bulunuyor. Temple Run serisinin iki oyunu birden ilk 10' girerken, Angry Birds ise kendine 7. sırada yer bulmuş durumda.

En Çok Kazanç Sağlayan Oyunlar

En çok indirilen oyun olan Candy Crush Saga, kazanç sıralamasında Clash of Clans'in arkasında kalarak ikinci sırada yer almış durumda. Üçüncü sırada Monster Strike yer alırken, Pokemon GO ise 10. sıradan listeye girdi.

Oyunları En Çok İndirilen ve En Çok Kazanç Sağlayan Şirketler

EA oyunları en çok indirilen şirket olurken, kazanç listesinde ise 8. sırada kalmış durumda. Oyunları en çok indirilen ikinci şirket olan Tencent ise, kazanç sıralamasında en tepeye kurulmuş.

En Çok İndirilen Uygulamalar

Oyun dışındaki uygulamalarda ise Facebook ve Facebook Messenger ilk iki sırada oturmaya devam ediyor. Bu ikiliyi sırasıyla Youtube, Instagram ve Whatsapp Messenger takip ediyor.

En Çok Kazanç Sağlayan Uygulamalar

En çok kazanç sağlayan uygulamalarda ise Netflix ve Spotify'ın ilk iki sırada yer aldığını görüyoruz.

Uygulamaları En Çok İndirilen ve En Çok Kazandıran Şirketler

Uygulamaları en çok indirilen şirketler listesinde ise Google ilk sıradayken, Facebook ikinci sırada yer alıyor. Bu listede üçüncü sırada bulunan Tencent, uygulamalarından en çok kazanç sağlayan şirketler listesinde ise ilk sırada.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/02/these-are-the-top-iphone-apps-of-all-time/
25
10
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
10
5
0
0