Apple'dan Tartışılacak Karar: 2021 iPhone'larda Bağlantı Noktası Olmayacak

60
38
12
5
4
Apple’ın önümüzdeki yıl piyasaya süreceği yeni iPhone modeliyle ilgili söylentiler her geçen gün artıyor; ancak haberler bu kez 2021 model iPhone’lardan geliyor. Yeni bir rapora göre, Apple’ın 2021 yılındaki amiral gemilerinde hiçbir bağlantı noktası olmayabilir.

Son dönemde iPhone 12 hakkında pek çok söylenti duyduk. Elbette, bunların hiçbiri Apple tarafından teyit edilmedi; ancak bugüne kadar elde ettiğimiz ipuçları, Cupertinolu teknoloji devinin oldukça iddialı bir iPhone modeli üzerinde çalıştığını gösteriyor. 

Bugün Digital Trends tarafından yayınlanan yeni bir rapor ise 2021 iPhone’ların çok daha iddialı olacağına işaret ediyor. Raporda, 2021 yılında piyasaya sürülecek modellerin hiçbir bağlantı noktasına sahip olmayacağı iddia ediliyor. Bu da gelecekteki iPhone’ların yalnızca kablosuz olarak şarj edilebileceği anlamına geliyor. iPhone 7 ile kulaklık girişine veda eden Apple, tam anlamıyla kablosuz bir gelecek için bu kez de USB bağlantı noktasını kaldırabilir. 

2021 iPhone

Apple, kablosuz şarj teknolojisini ilk olarak iPhone 8 modeli ile kullanıcılara sunmuştu. Kablosuz şarj standları evde veya ofis ortamında oldukça fonksiyonel; ancak bir seyahate çıktığınızda tercihiniz büyük ihtimalle kablolu hızlı şarj cihazı olacaktır. Ayrıca kablonuzu unuttuğunuz takdirde cihazınızı kablosuz olarak şarj edebileceğiniz bir nokta bulmanız da -en azından şu an için- bir hayli zor. 

Yeni nesil iPhone’lar sadece 7,5 W gücündeki kablosuz şarjı destekliyor. Bu değerin Samsung Galaxy Note 10'da 15 W olduğunu düşündüğümüzde, Apple’ın bir hayli geride kaldığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Şu anda bir iPhone 11’ini kablosuz olarak şarj etmek, Apple'ın 5 W kablolu şarj aletine kıyasla iki kat daha uzun sürüyor. Eğer iPhone’unuzu yatmadan önce şarj edeceksiniz sorun yok; ancak acil olarak çıkmanız gerekiyorsa, kablolu şarj şimdilik en iyi yol gibi duruyor. 

iPhone kablosuz şarj

Tabii, bir de kulaklık durumu var. Yukarıda da bahsettiğim gibi Apple, 3,5mm kulaklık girişini iPhone 7 ile kaldırmıştı. Bildiğiniz üzere artık iPhone’lardaki kulaklık girişi ile şarj girişi aynı noktadan yapılıyor. Fakat 2021 model iPhone’larda bir Bluetooth kulaklık kullanmak zorunda kalacaksınız. AirPods ve AirPods Pro ile müthiş bir başarı yakalayan Apple, kablosuz geleceğe giden yolun kaldırım taşlarını bu ürünleriyle döşüyor.

AirPods Pro AirPods

Rapora ek olarak, ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo da orta vadede bağlantı noktası olmayan yeni iPhone’lar göreceğimizi söylüyor. Apple, bunun için doğru zamanın 2021 yılı olduğunu düşünüyor. Önümüzdeki yıl piyasaya sunacağı iPhone modeli ile 5G dünyasına giriş yapacak olan Cupertinolu şirket, 2021 yılında ise uzun zamandır hayal ettiği kablosuz geleceğe ilk adımını atabilir. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/port-less-iphone-2021/
60
38
12
5
4
Emoji İle Tepki Ver
60
38
12
5
4