Apple'a, Trafik Kazasında Ölüme Sebep Vermek Gerekçesiyle Dava Açıldı

1
0
0
0
0
Amerikalı çift James ve Bethany Modisette, 2014 yılında geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden kızları için Apple'ı suçluyor.

Apple aleyhine açılan ciddi bir dava ile karşı karşıya. James ve Bethany Modisette çifti, sürüş sırasında Facetime'ın Apple iPhone 6s sürümü ile problem yaşadı. Çiftin iddiasına göre Apple, Facetime üzerinde yaptığı bazı değişikliklerle uygulamayı daha az güvenli ve zor kullanılır hale getirmişti. İddiaya göre kilit fonksiyonu düzgün çalışmıyordu.

Çifte göre; Facetime'ın Apple iPhone 6S sürümünün kurulumu ve kullanımında gariplikler peyda oldu. Patentli kilitleme uygulamasında problemler meydana geldi ve uygulama gerekli şekilde sonlanmadı. Dikkati dağılan James Modisette, yaklaşık 100 kilometre hızla seyrederken kaza yaptı. Araçtaki kişiler yaralanırken, 5 yaşındaki Moriah Modisatte hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen polisler, FaceTime'ın hala aktif olarak çalıştığını saptadı. Otomobilin durumu göz önüne alındığında bunun şaşırtıcı olduğununu söyleyebiliriz.

Dava dosyasında, FaceTime'ın Apple'ın uygulamada yaptığı geliştirmeler(!) nedeniyle güvenlik fonksiyonlarını gerçekleştiremediği ve sürüş sırasında, sürücü ve yolcularının hayatını tehdit edebilecek alternatif bir tasarım geliştirdiği iddiası yer alıyor. Apple'ın davacılara olan bakım zorunluluğunu da ihlal ettiği savunuluyor. Diğer bir iddia ise Amerikalı şirketin maliyetlerini kısmak amacıyla FaceTime'ın en önemli özelliklerinden bazılarını devre dışı bıraktığı yönünde.

Davada, Apple'ın FaceTime uygulamasını kullanımdan kaldırması talep edilmiyor. Ancak şirketin sorumluluk alması, gereken tazminatları ödemesi, sağlık masraflarını karşılaması ve uygulamayı gereken biçimde düzenlemesi talep ediliyor.

 

 

 

 

Kaynak : http://appleinsider.com/articles/16/12/29/lawsuit-blames-apples-less-safe-facetime-implementation-for-fatal-traffic-accident
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0