Apple'ın Kablosuz Kulaklığı AirPods, Android Telefonlarda Nasıl Kullanılır?

41
10
5
4
4
Apple AirPods kulaklıkları, iPhone'lar dışında Android cihazlarla kullanmak da oldukça kolay.

Apple’ın kulaklıkları, Apple Watch gibi cihazların aksine sadece iOS’a uyumlu olarak üretilmedi. AirPodsları Android işletim sistemine sahip telefonlar ile kullanmak da mümkün oluyor. Tek yapılması gereken Bluetooth bağlantısını yapmak.

Bir AirPods ile bir Android telefonu bağlamak da cihazın pek çok özelliğini koruyarak keyifli müzik dinleme şansı sunuyor.

Android akıllı cihazlar ile AirPodsları bağlamak için yapılması gerekenler ise şunlar:

  • Android cihazınızdan Bluetooth ayarlarını açın.
  • Yeni Cihaz’ı seçin.
  • Apple AirPodsları açın ve eşleşmeye izin verin
  • AirPods listede çıktığında eşleşmeyi onaylayın.
  • AirPods listede çıkmazsa, AirPods kutusunun arkasındaki düğmeyi basılı tutun. Bu işleme kılıfın ortasındaki Led ışık yanana kadar devam edin. Bu hareket cihazları eşleşme moduna getirir. Sonrasında dördüncü adımı tekrar edin.

Hem ilk hem de ikinci jenerasyonun Apple AirPodsları bu şekilde Android cihazlara ya da iOS dışında bir işletim sistemine sahip Bluetooth cihazlara bağlanabiliyor.

Bir defa bağlantı sağlandığında AirPodsların pek çok özelliği kullanılabilir oluyor. Kulaklık üzerinden şarkıyı oynatıp durdurma özelliğinin dışında arama seslerini duyma, müzik dinleme, film seslerini duyma gibi özellikler de Android kullanıcılarına sunuluyor. Öte yandan, Apple cihazlardaki gibi bir kulaklık şarj göstergesi Android cihazlarda yok. Ayrıca kulaklıkları kulağınızdan çıkardığınızda ses otomatik olarak telefona dönmüyor.

Kaynak : https://www.pocket-lint.com/headphones/news/apple/147524-how-to-use-apple-airpods-with-android-phone
41
10
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
41
10
5
4
4