Apple Büyük Düşünüyor: Yeni iPhone'lar Kan Şekerinizi Ölçüp Sizi Uyarabilir

20
7
3
0
0
Apple, kullanıcıların kan şekerini ölçebilen ve haya kirliliğini tespit eden iki ayrı teknoloji için patent başvurusunda bulundu.

Apple, gerek iPhone’larda gerekse Apple Watch modellerinde cihaza entegre ettiği sensörler sayesinde pek çok sağlık hizmeti sunuyor. Fakat ortaya çıkan yeni patent başvuruları, şirketin sağlık teknolojileri konusunda kendini geliştirmeye devam edeceğini gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından dün yayınlanan patent başvuruları, Apple’ın yeni nesil iPhone ve Apple Watch modelleri için gelişmiş sensörler üzerinde çalıştığını kanıtlıyor.

Söz konusu patentlerden ilki, kompakt partiküllü materyal sensörü olarak adlandırılan bir hava kirliliği sensörü. Patent, cihaz içine yerleştirilecek bir sensör sayesinde kullanıcıları havadaki partiküller ve hava kirliliği konusunda uyaracak bir teknolojiyi tanımlıyor. Bu konudaki ilk çözüm, bir ışık kaynağına ve bir dizi fotodedektöre dayanırken; ikinci çözüm arka plan ışığını geri çevirecek bir elektrik devresi öneriyor. Şu an için her iki çözümün de kağıt üstünde olduğunu hatırlatalım.

Diğer patent ise ortamı algılamak için sistemler ve metotlar olarak adlandırılıyor. Söz konusu patent, havadaki kimyasalları tespit edebilen bir teknolojiyi tarif ediyor. Bu gerçekten ilginç ve tüketicilerin dikkatini çekebilecek bir teknoloji. Zira bu teknoloji sayesinde Apple, kullanıcılarının kan şekeri düzeyini dahi ölçebilir ve bu konuda cihaz sahibini uyarabilir. Bir an için iPhone’unuzun sizi kan şekerinizin düşük olduğu konusunda uyardığını düşünün. Apple, cihazların sunduğu sağlık servislerini bir hayli önemsiyor.

Kaynak : https://www.idropnews.com/news/apples-working-on-a-sensor-that-can-smell-your-blood-sugar-levels/101746/
20
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
7
3
0
0