Apple CEO'su Tim Cook Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisini Önemsiyor

0
0
0
0
0
Apple CEO'su Tim Cook Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisini Önemsiyor
Tim Cook, yaptığı açıklamada arttırılmış gerçeklik teknolojisinin önemine değindi ve Apple'ın bu alana yöneleceğinin sinyallerini verdi.

Android üreticileri ve diğer platformlar için birçok şirket sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri konusunda ciddi çalışmalar yürütse de teknoloji devi Apple, bir türlü bu alanda bir adım atmamıştı.

Apple'ın arttırılmış gerçeklik ya da sanal gerçeklik ile ilgili bir çalışma yapmaması bu teknolojilerin kısa bir süre içinde unutulabileceği iddialarını gündeme getirirken, Apple CEO'su Tim Cook arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle ilgili Apple'ın çalışmalar yapacağının sinyallerini verdi.

Business Insider'ın haberine göre hem arttırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik teknolojilerini oldukça önemseyen Tim Cook, yaptığı açıklamalarda ilerleyen dönemlerde bu teknolojinin 3 öğün yemek yemek kadar hayatımızda önemli bir yeri olacağını söyledi ve Mixed Reality olarak adlandırılan arttırılmış gerçeklik ile sanal gerçeklik teknolojilerinin birleşmesine oldukça güvendiklerinin altını çizdi.

Bu açıklamadan anlayacağımız üzere Apple, sanal gerçeklik cihazlarının yavaş yavaş oturması ve arttırılmış gerçeklik ile birleşmesi için bu konuda erken bir adım atmamış olabilir. Ancak Tim Cook'un açıklamaları Apple'ın yakın zamanda bu konuda çalışmalara başlayacağını gösteriyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0