Apple'dan, iPhone'ların Su Direncini Artırmak İçin Yeni Patent

23
6
4
1
0
Apple, iPhone'ların suya karşı direncini artırmak için yeni bir patent aldı. Şirketin almış olduğu bu patent, iPhone'larda bulunan fiziksel tuşları bir koruma kılıfı içerisine yerleştiriyor ve bu sayede telefon suya düştüğü zaman su, bu korunaklı bölgelerde kalıyor.

Akıllı telefon sektöründeki rekabetin yüksek oluşu, telefon üreticilerinin yeni özelliklerle müşterileri cezbetmeye çalışmasına neden oluyor. Bu kapsamda akıllı telefon üreticileri, modellerinin su altında da kullanılabilmesi için çeşitli yöntemler deniyorlar. Bazı üreticiler, akıllı telefonlarını tamamen su geçirmez bir hale getirirken bazıları akıllı telefonlarının su içerisinde çalışmasına "kısmen" imkan sağlıyorlar. Mevcut iPhone modelleri kısmen de olsa suya dayanıklılar ancak anlaşılan o ki Apple, bu durumu değiştirmek istiyor.

Son birkaç yıldır piyasaya sürülen iPhone'lar, IP68 sertifikasına sahipler. Bu sertifika, bir iPhone'un 2 metre derinliğindeki suda, yaklaşık olarak 30 dakika boyunca kalabilmesi anlamına geliyor. Ancak Apple, bu durumu iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin bu bağlamda aldığı son patent, iPhone'ları suya karşı daha da dayanıklı yapacağa benziyor.

apple iphone

Apple'ın aldığı bu patente göre şirket, akıllı telefonlarındaki su dayanıklılığın en büyük düşmanının fiziksel tuşlar olduğunu düşünüyor. Bu bağlamda çalışmalarını tamamlayan Apple, fiziksel tuşlarını bir katmanla korumak istiyor. Eğer Apple, bu patenti hayata geçirirse ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek olan iPhone'larda bulunacak fiziksel tuşlar, sadece bu tuşlar için özel olarak üretilmiş bir katmanın içerisinde duracak. Bu sayede telefon suya girdiği zaman, sadece tuşların koruma katmanı suyla dolmuş olacak ve bu da iPhone'un iç kısmına su girişinin önüne geçecek. 

Apple'ın patentini aldığı bu katman şöyle görünüyor;

iphone su geçirmezlik

Peki bu özellik iPhone'ların su geçirmezliğini tam olarak karşılayabilir mi? Apple bu korumaların yüzde yüz oranında başarı sağlayacağını düşünmüyor ancak Apple'ın ifadelerine göre bu özellik, iPhone'ların suya karşı olan direncini ciddi anlamda artıracak.

Apple'ın bu yeni yönteminin henüz bir patentten ibaret olduğunu hatırlatmakta fayda var. İlerleyen dönemlerde bu özellik hayatımıza girebileceği gibi Apple, bu özelliği rafa kaldırarak yeni bir özellik üzerinde de çalışabilir. 

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/apple-thinking-of-a-way-to-increase-iphone-water-resistance-526865.shtml
23
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
6
4
1
0